avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separare

Buna ziua.sunt căsătorită,am doi copii de 6 ani si unul de 3 luni si as vrea sa ma separ de soțul meu.adica sa ma mut in chirie eu cu cei doi copii.nu stiu daca se va ajunge la divort.el ma amenința că în cazul în care eu plec din casa imi va lua el copiii la divort pentru că eu părăsesc domiciliul.....si nu as avea voie.asa este?cum ar trebui să procedez?eu vreau sa ma mut,sa nu mai stam impreuna.
Puteti sa plecati daca sunteti in România.
Nu contează că plecati...
Multumesc
Nu faptul plecarii din locuinta comuna este motivul pentru care instanta poate incuviinta unuia dintre soti, copii rezultati din casatorie. Plecarea /parasirea locuintei comune trebuie sa fie justificata pentru a nu fi utilizata de catre sot impotriva Dvs...
Justificări se pot gasi...
În regimul comunist era mare problemă cu stabilirea culpei soțului vinovat ca acela.pierdea minorii pe motiv de lipsă de moralitate fața de viata de familie.
După anii 97 s-a abandonat aceasta ideologie în practica judiciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere /foaie ... Serbanescu Georgiana Serbanescu Georgiana Bună ziua , as dori și eu sa știu ce tip de cerere /foaie ar trebuii sa completez prin care sa arate ca nu mi abandonez copiii, țin sa menționez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa lorette_8 lorette_8 Buna ziua . M-am casatorit in 2005 si din aceasta casatorie au rezutat doi copii de 6, respectiv 4 ani. Sotul meu a muncit in strainatate pe comunitate de ... (vezi toată discuția)