avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa

Buna ziua . M-am casatorit in 2005 si din aceasta casatorie au rezutat doi copii de 6, respectiv 4 ani. Sotul meu a muncit in strainatate pe comunitate de cand eram gravida cu primul copil eu fiind mai tot timpul singura. In 2012 am hotarat impreuna ca eu sa plec la munca in strainatate , timp in care mama mea a avut grija de copii. Parintii lui s-au implicat prea putin deoarece nu stam in aceeasi localitate. Am revenit in tara in 2013 , dar neintelegerile pe care le aveam cu sotul meu s-au accentuat si in Ianuarie 2014 am plecat inapoi pentru inca 3 luni. Momentan sunt in tara, dar nu ma inteleg cu sotul meu deloc, motivul principal sunt banii si faptul ca eu aici nu am loc de munca. As vrea sa plec inapoi in strainatate, dar as vrea sa stiu care vor fi consecintele in conditiile in care daca plec s-ar putea sa-mi pierd copiii, cel putin asa ma ameninta el.
Cel mai recent răspuns: lorette_8 , utilizator 15:05, 14 Iulie 2014
Nu va veti pierde copii, deoarece in prezent regula este custodia comuna iar faptul ca lucrati in strainatate nu este un motiv sa se acorde tatalui o custodie exclusiva.

Ceea ce poate obtine tatal in lipsa dvs este stabilirea locuintei minorilor la el, cu obligarea dvs la plata pensiei de intretinere.
El poate invoca abandonul daca eu as pleca si el nu este de acord?
Doar daca aveti venituri si refuzati cu rea credinta sa contribuiti la cheltuielile de crestere si educare a copiilor dvs.

Plecarea dvs la munca in strainatate o va putea invoca eventual ca motiv de desfacere a casatoriei. In oricare dintre situatii dvs va trebui sa va aparati si sa aratati ca nu de prea mult bine ati recurs la plecarea in strainatate si sa ii combateti argumentat si cu martori ori inscrisuri cele pe care el le va sustine.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt divortata,vreau sa plec din tara pot pierde copilul? Alinacristina87 Alinacristina87 Buna, sunt Alina si am 27 ani.Sunt casatorita de 4 ani,si am un copil de 2 ani si 10 luni. De cand sa nascut copilul sotul ma inselat. Eu am aflat de abea acum ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)
Separare Emnma Emnma Buna ziua.sunt căsătorită,am doi copii de 6 ani si unul de 3 luni si as vrea sa ma separ de soțul meu.adica sa ma mut in chirie eu cu cei doi copii.nu stiu ... (vezi toată discuția)