avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu sunt divortata,vreau sa plec din tara pot pierde ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu sunt divortata,vreau sa plec din tara pot pierde copilul?

Buna, sunt Alina si am 27 ani.Sunt casatorita de 4 ani,si am un copil de 2 ani si 10 luni. De cand sa nascut copilul sotul ma inselat. Eu am aflat de abea acum un an jumate. De 5 luni m-am mutat la parintii mei. Copilul sta mai mult la tata pentru ca parintii lui nu lucreaza si il ingrijesc. Eu muncesc de la 6 jumate pana la 16 si parintii mei la fel, am vrut sa-l dau pe copil la gradinita cu program prelungit pentru al putea duce si aduce eu dar, tatal nu a fost de acord :( . Asa eu trebuie sa-mi petrec noptile fara copilul meu:( Doar dupamesele sunt cu el si la sfarsit de saptamana :( . Problema e urmatoarea: Nu sunt divortata si as vrea sa plec din tara la munca pentru ai oferii un trai mai bun copilului meu, pentru ca aici nu i-mi permit cu minimul pe economie de 850 lei :( . As putea sa-mi pierd copilul??? Ce parere aveti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:13, 8 Septembrie 2014
Nu stiu ce inseamna pt dvs a pierde copilul. Tot ce va pot spune la modul general este ca veti avea cel mai probabil custodie comuna, iar copilul va avea locuinta la tata asa cum o are si acum.
eu as vrea sa plec cu copilul dar tatal nu-mi da acordul. daca plec fara copil poate sa zica ca l-am abandonat? sau daca divortez pot pleca cu copilul fara acordul lui? nu stiu cum sa fac sa fie bine :( si mie frica sa nu zica ca mi-am abandonat copilul :(
Nici casatorita si nici divortata nu puteti pleca din tara cu copilul fara acordul tatalui. Exista aceasta posibilitate doar in situatia unei custodii exclusive, dar nu este cazul in situatia dvs.

Daca sunteti absolut convinsa ca aceasta casatorie nu mai poate continua, divortati de comun acord la notariat si conveniti in scris asupra tuturor aspectelor legate de custodia copilului, locuinta, program de vizitare etc. In felul acesta nu va mai poate acuza nimeni de parasirea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort any-n any-n as avea o problema, am depus actele de divort, dar sotul nu este de acord si ca sa ma pedepseasca sa gandit sa imi interzica vreo 5 zile sa mai locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Copilul unde rămâne dacă a întrat a 3 persoana? Constantinduta Constantinduta Bună ziua, este vorba despre o femeie căsătorită cu o fata de 14 ani care dorește sa divorțeze,motivul a găsit pe altcineva, întrebarea mea ... (vezi toată discuția)