avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Bună ziua!
Dacă 2 persoane cumpără împreună( fiecare contribuind cu 1/2 din valoare)un imobil ,la decesul unuia din ei ,moștenitor este celălalt sau mostenitorii decedatului?cei 2 sunt veri iar banii provin din vânzarea unei moșteniri anterioare,nu sunt căsătoriți,nu au copii,au doar câte un părinte în viața .
Cel mai recent răspuns: carmen bodeanu , utilizator 08:00, 19 Mai 2018
Mostenesc succesorii celui decedat, în speță părintele.
Parintii mostenesc doar cota de 1/ 2 din bun.

Aceasta cota va fi inclusa in masa partajabila.

Cealalta cota de 1/ 2 nu le este transmisa, acestia o pot dobandi prin vanzare-cumparare ori donatie.

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea cotelor marryy_lm marryy_lm Buna ziua,va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea problemei mele. Am avut o locuinta de stat si am cumparat-o integral in timpul casatoriei.Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)