avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident cu biciclist in trafic - situatie delicata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident cu biciclist in trafic - situatie delicata

Buna ziua,

In primul rand vreau sa multumesc in prealabil oricarei persoane ce poate veni cu un raspuns in ajutorul meu, este o situatie pe care nu prea stiu cum sa o dirijez si un pic mai delicata.

In urma cu doua zile am avut un incident in trafic cu un biciclist(pentru prima oara): Mergeam in coloana pe banda 1 iar la un moment dat, vrand sa bag masina in parcarea din dreapta, am virat de volan iesind cu botul masinii din coloana spre dreapta. In acelasi timp in care am efectuat manevra, incet, un biciclist se afla in lateralul meu, in unghiul mort. In timp ce eu am vrut sa efectuez miscarea de iesit din coloana spre dreapta, acesta s.a lovit de aripa mea dreapta din fata, a cazut, si s-a accidentat putin la barba si sangerand putin. La momentul respectiv credeam ca e o coliziune usuoara (doar am mai cazut de pe biciclete si cand eram mici si nu era capat de tara), m-am dat jos din masina, mi-am cerut scuze respectuos si am incercat sa vad daca e ok respectivul, sa ma inteleg cu el in vre-un fel pentru deranjul creat. Acesta insa printre primele lucruri pe care le-a evidentiat a fost ca i-am stricat ceasul de 1500 de lei si bicicleta, ca voiam sa-l omor si ca vrea sa sune la salvare... Am realizat ca voia bani insa in momentul respectiv nici ca aveam la mine prea multi, incercand sa ii spun ca ii pot rezolva bagubele insa hai sa vedem si cum sa facem... ca nu am cum sa bat din palme si se rezolva toate. Biciclistul nervos, nu a vrut sa vorbeasca cu mine, a tipat si a sunat la salvare. Intr-un final a venit salvarea si politia, problema in situatia asta e ca in momentul respectiv nu aveam asigurare la masina. Domnul a apucat sa mi fotografieze nr de la masina.
A venit salvarea, biciclistul a fost dus la spital iar eu am ramas la locul incidentului pentru restul procedurilor. Cu politia am rezolvat astfel incat sa nu-mi iau amenda si sa nu-mi fie retinute placutele. Am facut o asigurare dupa incident care intra in vigoare a 2.a zi

Problema vine dupa incident: cand il sun pe respectivul dupa ce termin la politie si imi spune ca i-a pus mana in ghips la spital(desi cand am fost sa-i duc bicicleta la spital, nu parea sa aibe vre-o problema la mana) si ca vrea despagubire 5000 de lei pentru concediul medical de 2 saptamani pe care l.a primit de la spital si daunele facute.

Politistii nu mi-au spus cam ce ar fi de facut insa mi-au dat de inteles ca daca el e razbunator ca poate sa ma dea in judecata in termen de 90 de zile.

Nu stiu ce ar trebui sa fac, respectivul tip nu m.a mai contactat desi eu i-am dat mesaj si i-am spus sa ma inteleaga ca am gresit si ca vreau sa ne intelegem in vre-un fel insa suma precizata de el mi se pare exagerata.

Frica mea ar fi urmatoarea: Sa ma duc in instanta sa platesc chiar mai mult despagubirile si sa pierd si timp si resurse in tot procesul asta.

Ce imi sugerati? Aveti povesti similare? Ce se poate intampla?
De asemenea, care este perioada de timp in care victima poate scoate certificatul medico-legal? Sau acesta este eliberat pe loc la spital?
Ce se intampla dupa ce se termina povestea si in eventualitatea in care nu depune plangere impotriva mea, ce se v.a intampla cu permisul meu?

Multumesc anticipat inca o data.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Veridis Quo, utilizator
Cel mai recent răspuns: christianstk , utilizator 17:49, 18 Mai 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Si as mai adauga si eu - nu mai uitati de asigurare, in cazul ca e vorba de uitare si nu de bani, caz in care mai bine nu comentez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Biciclist lovit pe trecere T3ckTon1k T3ckTon1k Buna ziua! Ieri am avut un accident. Circulam regulamentar in oras pe banda 3 cand, brusc imi sare in fata o bicicleta. Aceasta circula fara nici un semn ... (vezi toată discuția)
Accident cu biciclist care circula neregulamentar clau89 clau89 Buna seara in primul rand. Ieri seara 17 martie 2015, in jurul orei 20, circulam cu autoturismul pe un drum cu sens unic, la un momenta dat am virat dreapta ... (vezi toată discuția)