avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnie jurnalistica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnie jurnalistica

Ce sanse sunt de castigare a unui proces de calomnie cu un ziar de scandal .
Nu am vazut pana acum nici o dezmintire in ziare de acest gen, sa inteleg ca nici nu au fost procese castigate?
Ma pot astepta la : timp pierdut,bani,nervi,...?
Cel mai recent răspuns: Florin Nicola , Avocat 18:41, 30 Octombrie 2009
Exact la asta va puteti astepta: timp pierdut, nervi, bani!...:sorry:
Un ziar poate fi obligat, sa zicem, sa admita ca a calomniat pe cineva. Daca nu o face ce se intampla? Care e sanctiunea? Sa plateasca niste bani si normal ca le convine, decat sa recunoasca o calomnie. Se poate castiga un astfel de proces, se pot pretinde si castiga daunele morale pentru diverse prejudicii, dar nu vad cum poate fi ziarul obligat sa recunoasca respectiva calomnie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa stergi articole cu tine de pe internet ? Balan_Titus Balan_Titus Buna ziua. In urma unui proces care a fost mediatizat ( slab mediatizat, dar totusi mediatizat ) numele unui cunoscut a aparut in presa scrisa si in diverse ... (vezi toată discuția)
Calomnie/insulta ase123 ase123 Zilele trecute am primit un telefon de la un domn un telefon in urma caruia domnul ma acuza ca l am calomniat facandu-l procesoman in fata unor prietenii de-ai ... (vezi toată discuția)
Daune morale in procese civile de anulare a donatiei Angy33 Angy33 Buna ziua! In urma cu circa un an am fost actionata in instanta de o societate comerciala care solicita anularea dreptului de proprietate asupra unui teren ... (vezi toată discuția)