avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contract de concesiune teren proprietate privata ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contract de concesiune teren proprietate privata consiliu local in zona montana

Buna ziua! Sunt consilier juridic la o primarie de comuna si va cer parerea in urmatoarea problema: comuna noastra detine in proprietate privata terenuri in zona montana pe care le oferim spre concesiune. Problema apare in momentul in care concesionarul nu doreste sa achite redeventa, cu privire la modalitatea de executare a creantei...noi am mers pe ideea ca, contractul de concesiune este titlu de creanta, dobandind astfel si caracter executoriu in temeiul prevederilor legii 190/2004 art 3 care prevede "Contractele de concesiune a terenurilor cu destinaţie agricolă, încheiate cu Agenţia Domeniilor Statului, constituie titlu executoriu pentru plata redevenţei, la termenele şi modalităţile stabilite în contracte.si am derulat procedura executarii silite potrivit prevederilor fiscale. Avem cazuri in care au fost admise actiuni in contestatie la executare impotriva noastra pe motiv ca, contractele de concesiune nu constituie titluri executorii, iar, prin urmare pentru a obtine achitarea debitelor de catre concesionari trebuie sa ii actionam in instanta. M-ar interesa cum se procedeaza in cazul altor UAT-uri, precum si alte pareri avizate privind modalitatea de recuperare a debitelor. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Executarea silita a creantelor izvorate din contracte de concesiuni Flori14 Flori14 Care este procedura de executare silita a creantelor izvorate din contractele de concesiuni? Aceste creante sunt venituri ele bugetului local dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Concesiuni si inchirieri. insolvabil insolvabil in evidenta Primariei unde lucrez, exista in derulare contracte de inchiriere si concesiune, contracte de asociere in participatiune. am mai multe ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara gabi1974 gabi1974 Achitarea integrala a unei redevente in baza unui contract de concesiune se poate inscrie in cartea funciara? care este temeiul legal? [Editat - va rog nu mai ... (vezi toată discuția)