Din anul 2008 iulie , vecinele de casa au deschis dosar la judecatorie in vederea stabiliri granitei dintre casale noastre . Eu m-am apucat de mansardat casa in aceeasi perioada, nestiind ca omul platit sa-mi scoata autorizatia de constructie nu a terminat dosarul, iar de acest lucru au profitat vecinele mele, adica au completat la dosar pe langa granituire si suspendarea lucrarilor de constructie pana la terminarea procesului, nu mai pot scoate de la primarie autorizatia.Procesul continua si se amana de la o luna la alta pe banale povesti ale lor. Consider ca oprirea lucrarilor din partea lor este de rea credinta, dureros este faptul ca nu se poate locui in casa fiind fara acoperis, a si plouat in ea, fapt care m-a determinat sa scot parchetul si sa dau jos tavanul, plus ca ratele la banca trebuie platite, dar de bun nu ma pot folosi.Va rog frumos sa-mi dati un sfat, cum pot sa scot din "subiectul" procesului suspendarea lucrarilor, sa ramana doar granituirea, si daca pot sa deschid eu la randul meu un proces in care sa le cer daune materiale.Precizez faptul ca au avut loc la cererea lor si masuratorile de rigoare, rezultatul lor fiind dreptatea mea, eu avand un proiect cu suprafata exacta de la vechi proprietari si care corespunde cu relitatea din CF, deci nu eu stau cu casa pe terenul lor, ci ele au construit un garaj lipit de casa mea.Va stau la dispozitie si cu alte amanunte, dar va rog frumos sa ma sfatuiti, am ajuns la capatul rabdarilor? X-(
:) Stimata doamna,
Pentru plangerea penala, va trebui totusi sa va angajati un aparator care sa va indrume in mod concret.
In situatia in care, in aceasta cauza penala, se va da ordonanata de neincepere a urmariri penale, (din ce sustineti, faptele nu par a fi infractiuni), aveti posibilitatea sa le faceti si dvs. plangere penala pentru infractiunea de denunt calomnios, si sa le cereti daune (morale/materiale).
Este adevarat, se va prelungi probabil procesul civil (desi penalul nu are nici o legatura cu dosarul civil), situatie in care varianta cu renuntarea la casa in favoarea bancii pare a fi o solutie de compromis...ar fi totusi o solutie...
Numai dvs. sunteti in masura sa stabiliti ce cale puteti/doriti sa urmati, pentru a solutiona sau nu acest conflict!Mai mult de atat, noi nu cred ca putem face, pentru dvs.:)
Granituire
Mutunel
Buna ziua. Va rog sa mă sfatuiti in următoarea problema. Am cumpărat o casa care era pe limita de proprietate, am vrut sa o mansardam dar la expertiza s- a ... (vezi toată discuția)