avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie sau Procura din America
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie sau Procura din America

Ma aflu in urmatoarea situatie: Fiica din SUA, cu dubla cetatenie (romana si americana), trebuie sa faca o Declaratie de renuntare la succesiune sau o Procura speciala de succesiune (cu acceptare si reprezentare la succesiune) pentru notarul din Romania – inca nu stiu ce varianta va alege! Nu poate merge la Consulat (e mult prea departe) si nici in Romania nu vine. Am inteles de pe unde am citit ca pentru a putea fi inregistrat in registrele electronice notariale e musai ca un astfel de act sa fie in forma autentica “locala” (banuiesc ca din America). Am inteles ca astfel de acte semnate de notarii din America nu au valoare in Romania, ci avocatii din America au capacitate in acest sens. S-ar putea accepta in Romania pentru dezbaterea succesiunii varianta urmatoare? Adica, daca fiica ar redacta unul dintre actele de mai sus in limba engleza americana, folosindu-se de modelul notarilor din Romania si eventual cu ajutorul sau la indrumarea notarului din Romania. Apoi se apostileaza in America actul conform Conventiei de la Haga si actul ajunge la un Notar public din Romania, dupa ce este tradus, normal, de un traducator autorizat. Poate notarul inregistra actul in registrul electronic, este acceptat? O alta varianta ar fi intocmirea actului in forma bilingva (doar fiica are dubla cetatenie!), la un avocat din SUA, care cunoaste si limba romana, apoi este apostilat tot acolo. Actul ajunge sub aceasta forma la notarul din Romania. Este acceptat, poate notarul inregistra actul in registrul electronic?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:06, 18 Mai 2018
Buna ziua,
Fiica poate sa dea declaratia in fata unui notar din america, sa o supralegalizeze la CURTE si apoi sa o trimita cu posta in Romania unde dumneavoastra va trebui sa o traduceti la un traducator autorizat si apoi sa legalizati acea traducere.
Pai tocmai asta e ideea! Notarii din Romania nu accepta un astfel de act facut in fata unui notar din America, chiar si apostilat conf. Conventiei de la Haga. "Supralegalizarea la CURTE" nu stiu ce inseamna, dar stiu ca supralegalizarea se aplica in cazul altor tari nesemnatare ale Conventiei...
Fiica dumneavoastra ar trebui sa stie locuind in SUA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate vanzare imobil NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Doresc sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit prin programul ''Prima casa''. Vanzatorul imobilului a incheiat in ... (vezi toată discuția)