avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen limita succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen limita succesiune

Bună seara!
Am avut un văr primar care a decedat în noiembrie 2017.Nu a fost niciodată căsătorit ,nu a avut copii,părinții au decedat de foarte mult timp. Singura rudă apropiată sunt eu. Vă rog să-mi spuneţi dacă există o perioada limită în care să se poată solicita succesiunea in cazul în care,ar apărea rude îndepărtate? Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:02, 19 Mai 2018
Dezbaterea succesiunii se poate face oricand.
Dacă trec 2 ani de la data decesului, pe lângă taxele obișnuite se va percepe in plus si un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
Buna seara,
Va trebui sa formulati la notar o acceptare de succesiune in termen de 1 an.
Dezbaterea propriuzisa o puteti face oricand.
Mulţumesc frumos pentru răspuns. Mai am o întrebare. Dacă eu deschid succesiunea,în calitate de cea mai apropiată rudă,totuşi dacă ar apărea o altă rudă prin absurd deşi teoretic nu este posibil,ar mai avea drept la moştenirea în speţă,după un an de la dezbaterea succesiunii? Vă mulţumesc.
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire ionscorilo ionscorilo Au trecut mai mult de 2 ani de la decesul parintilor. Am inteles ca dupa aceasta perioada se impune o taxa marita. Ce demersuri si cheltuieli implica ... (vezi toată discuția)
Succesiune elevat elevat Buna ziua!Am o mare problema. Mama a decedat anul trecut in septembrie,iar eu sunt singurul urmas.Trebuie sa fac succesiunea dar nu am bani.Ce se intimpla daca ... (vezi toată discuția)
Rugaminte/important LydiaM LydiaM Buna seara, Sunt Lydia si am si eu cateva intrebari de pus, am nevoie de cateva indrumari legale. Tatal meu a decedat acum cateva luni, mama si ea este ... (vezi toată discuția)