avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde donația cu întreținere și uzufruct, și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde donația cu întreținere și uzufruct, și ceda toți banii luați mamei donator?

Buna dimineata. Pot vinde donatia cu intretinere si uzufruct si ceda toti bani luati mamei donator ? Din Motive de sanatate nu mai poate locui singura .Ia vrea sa se mute la sora mea unde vrea sa isi faca o camera cu dependinte si sora sa o ingrijeasca in continuare . Fara ca eu sa am Probleme la succesiune cu celelalte 3 surori eu nu o pot ajuta personal deoarece sunt Plecata din tara. Este singura sora care vrea sa vada de ia celelealte asteapta mostenirea sau drepturile lor fara a se obosi eu nu sunt favorita cum scrie in lege sunt numai sursa ei de supravietuire.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o mișcare isteață. Deloc.
Sau, altfel spus, răspunsul strict la întrebarea „pot?” este: puteți!
Dar sfatul meu ar fi să nu faceți această mișcare.
Nu veți rezolva eventualele „probleme la succesiune”. Există riscul să vi le faceți mai mari decât ar putea fi.
Vä multumesc din suflet pentru raspuns. Nu stiu ce solutie sä gasesc pt a putea Rezolva problema. Mama mi-a facut donatia de doi ani, dar eu o intretin de mult timp. Ia doreste acum sa vanda. Am acte doveditoare. Ce ma puteti sfatui ? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2018
Noch, utilizator
Corect, d-na avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune CALIN74 CALIN74 ma aflu in situatia: parinti decedati in 1987 si 1997; sora mea ia in 1992 titlu de proprietate cu ce aveau parintii iar anul acesta in loc sa-si cheme fratii ... (vezi toată discuția)