ma aflu in situatia: parinti decedati in 1987 si 1997; sora mea ia in 1992 titlu de proprietate cu ce aveau parintii iar anul acesta in loc sa-si cheme fratii pt. succesiune ocoleste succsiunea si cere in nume personal, face schite si se intabuleaza pe tot ce era in titlu; apoi face o donatie prin notar pt. toate acestea - casa parinteasca si terenuri - catre fiica si ginere! eu l-am ingrijit pe tata pina a decedat in 1987iar ea pe mama pina in 1997! ce pot face pt. ca toti fratii sa fim indreptatiti in aceasta situatie! mulumesc!
Puteti formula o plangere penala impotriva surorii si a fiicei acesteia pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Ulterior puteti dezbate succesiunea.
@avocatadela....
Nu-i chiar asa, stimata d-na avocat!
@calin
1.Cererea depusa pt. reconstituirea titlului de proprietate foloseste doar celui ce a depus-o. Sora d-voastra a stiut bine legea si mai ales cum actioneaza legea. In 1992 unul din parinti era decedat si deoarece n-ati dezbatut succesiunea dupa acel parinte, e posibil ca sora sa fi intrat in posesia intregii mase succesorala ramasa dupa deces, Cum? Simplu! A acceptat in termen mostenirea si apoi dupa ce ceilalti mostenitori au iesit din termenul de acceptare a cerut dezbaterea succesiunii. Abila, ce sa zic :thumbup:
2. Cu restul mostenirii cred ca situatia a stat la fel: d-voastra, ceilalti frati/surori, v-ati complacut intr-o dulce pasivitate, multumiti ca n-aveti nimic de platit si ati omis din nou sa acceptati in termen succesiunea. Drept urmare nici nu ati beneficiat de ea.
Eu nu zic ca e moral cum a procedat sora, eu inclin sa cred ca e legal.Personal ii admir istetimea!
Dar si o indolenta ca la ceilalti frati...#-o
si in acest caz mai e ceva de facut pt. ca dreptul la mostenire si implicit proprietate este garantat de lege; faptul ca nu si-a chemat fratii lasuccesiune o face pe ea mostenitoare unica legala de drept; nu ea este asa isteata ci avocatii care i-au spus ce sa faca sau sa nu faca!
Din cele relatate, succesiunea a fost dezbatuta anul acesta : "iar anul acesta in loc sa-si cheme fratii pt. succesiune ocoleste succsiunea si cere in nume personal".
Deci "istetimea" surorii consta in declararea in fals in fata notarului a faptului ca este unic mostenitor.
Succesiune
alina-elenanica
buna ziua!am niste nelamuriri si sper sa ma luminati d-voastra!acum 5 ani jumatate mama tatalui meu a decedat si dupa decesul ei s-a dezbatut succesiunea,dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ContSters311042
Buna ziua,
Acum 11 ani, cand a decedat tatal meu, acesta avea bani la CEC. Eu si sora mea suntem mostenitoarele lui.
Intrebarile mele sunt:
1. Acest cec ... (vezi toată discuția)