avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

ma aflu in situatia: parinti decedati in 1987 si 1997; sora mea ia in 1992 titlu de proprietate cu ce aveau parintii iar anul acesta in loc sa-si cheme fratii pt. succesiune ocoleste succsiunea si cere in nume personal, face schite si se intabuleaza pe tot ce era in titlu; apoi face o donatie prin notar pt. toate acestea - casa parinteasca si terenuri - catre fiica si ginere! eu l-am ingrijit pe tata pina a decedat in 1987iar ea pe mama pina in 1997! ce pot face pt. ca toti fratii sa fim indreptatiti in aceasta situatie! mulumesc!
Cel mai recent răspuns: CALIN74 , utilizator 22:15, 12 Ianuarie 2015
Puteti formula o plangere penala impotriva surorii si a fiicei acesteia pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Ulterior puteti dezbate succesiunea.
@avocatadela....
Nu-i chiar asa, stimata d-na avocat!
@calin
1.Cererea depusa pt. reconstituirea titlului de proprietate foloseste doar celui ce a depus-o. Sora d-voastra a stiut bine legea si mai ales cum actioneaza legea. In 1992 unul din parinti era decedat si deoarece n-ati dezbatut succesiunea dupa acel parinte, e posibil ca sora sa fi intrat in posesia intregii mase succesorala ramasa dupa deces, Cum? Simplu! A acceptat in termen mostenirea si apoi dupa ce ceilalti mostenitori au iesit din termenul de acceptare a cerut dezbaterea succesiunii. Abila, ce sa zic :thumbup:
2. Cu restul mostenirii cred ca situatia a stat la fel: d-voastra, ceilalti frati/surori, v-ati complacut intr-o dulce pasivitate, multumiti ca n-aveti nimic de platit si ati omis din nou sa acceptati in termen succesiunea. Drept urmare nici nu ati beneficiat de ea.
Eu nu zic ca e moral cum a procedat sora, eu inclin sa cred ca e legal.Personal ii admir istetimea!
Dar si o indolenta ca la ceilalti frati...#-o
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
si in acest caz mai e ceva de facut pt. ca dreptul la mostenire si implicit proprietate este garantat de lege; faptul ca nu si-a chemat fratii lasuccesiune o face pe ea mostenitoare unica legala de drept; nu ea este asa isteata ci avocatii care i-au spus ce sa faca sau sa nu faca!
Din cele relatate, succesiunea a fost dezbatuta anul acesta : "iar anul acesta in loc sa-si cheme fratii pt. succesiune ocoleste succsiunea si cere in nume personal".
Deci "istetimea" surorii consta in declararea in fals in fata notarului a faptului ca este unic mostenitor.
si totusi care sunt caile legale de atac la aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Succesiune alina-elenanica alina-elenanica buna ziua!am niste nelamuriri si sper sa ma luminati d-voastra!acum 5 ani jumatate mama tatalui meu a decedat si dupa decesul ei s-a dezbatut succesiunea,dupa ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, Acum 11 ani, cand a decedat tatal meu, acesta avea bani la CEC. Eu si sora mea suntem mostenitoarele lui. Intrebarile mele sunt: 1. Acest cec ... (vezi toată discuția)