avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN dorit de tatăl biologic după adoptarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. Ce șanse are să obțină efectuarea testului?

Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului m-am despartit in luna a treia de sarcina, nu l-a recunoscut, a fost trecut pe numele meu si cu liniuta in dreptul tatalui. In anul 2015, dupa ce m-am casatorit copilul a fost adoptat de sot, avem hotarare judecatoreasca cu drepturi depline, acum ii poarta si el numele. De curand m-a cautat tatal lui biologic, dupa 9 ani s-a gandit ca vrea sa il cunoasca si sa faca parte din viata lui dar tot el a pus conditia ca vrea sa fac un test adn inainte sa il recunoasca si legal, ba chiar vrea sa ii poarte si numele. Nu la- vazut, nu i-a vorbit niciodata si nici nu i-a oferit nimic. Desigur ca nici eu si nici sotul nu suntem de acord cu nimic din cele cerute de el, nu vrem nimic de la el, doar sa ne lase in pace ca si pana acum. Copilul are acum o familie unita si fericita, nu vrem sa ii stricam linistea. Ce sanse are sa faca ceea ce a zis? Mai poate sa il recunoasca daca acum are un tata in mod legal? Poate face test adn, valabil in instanta, fara acordul meu? Ce se intampla cu hotararea de adoptie? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carla Ioana , utilizator 16:31, 31 Mai 2018
Nu poate schimba de unul singur numele copilului
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Carla Ioana a scris:
Ce sanse are sa faca ceea ce a zis?


Niciuna.

Prin hotărârea de adopție s-a stabilit legătura de filiație dintre soțul dvs. și copil.

Iar recunoașterea (pe care ar vrea acum să o facă pretinsul tată) este lovită de nulitate absolută, dacă s-ar recunoaște un copil a cărui filiație stabilită potrivit legii nu a fost înlăturată.

Mda. Ar putea să-și scrie vreun testament în cuprinsul căruia să recunoască copilul. Dar numai spre a-l lăsa ca amintire. De pus în ramă și cam atât. Nu va produce efecte.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, eu as proceda mult mai simplu.
I-as spune ca nu el este tatal copilului. I-as zice ca am avut relatii cu mai multi barbati in acelasi timp si nu este el tatal.
Cu asta l-ati pune in fund -cum s-ar zice- si pentru faptul ca v-a abandonat intr-o asemenea situatie. Un nenorocit. Nu merita sa aveti nici un fel de relatii cu el, cat despre copil, mai bine lipsa asemenea tata.
Copilului ii veti spune adevarul cand va fi suficient de mare, nu acum. Lasati-l sa creasca linistit in armonie si iubirea dvs. si a tatalui adoptiv.
Dumnezeu sa va ajute.
Va multumesc din suflet, tuturor, pentru raspunsuri. Sanatate multa.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Carla Ioana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)