avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie reprezentare in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie reprezentare in proces

Buna ziua ! Exista posibilitatea reprezentarii mamei mele (in varsta si bolnava) de mine,la tribunal,in cadrul unui proces cu Primaria legat de Legea 10 (despagubiri) ? Daca da,care ar fi forma legala ?
Cu stima !
Bună ziua!
Doar dacă ați absolvit facultatea de drept!
Mama mea este citata la tribunal in cadrul unui proces in care s-a dat solutia pe scurt : " In vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată".
Pentru a ma prezenta,in locul ei,in fata instantei imi trebuie un avocat ?
Dvs nu, mamei ii trebuie un avocat. Va poate acorda dvs o procura de reprezentare (la notar) insa nu va serveste foarte mult, intrucat nu veti avea dreptul de a pune concluzii in instanta fara sa demonstrati studii juridice. Avand in vedere ca este legea 10, drepturi care deja nu mai pot fi invocate, ar putea fi o pierdere sa nu aveti aparator la momentul acesta
Se prezintă avocatul în locul ei!
Nu vă trebuie dvs avocat, ci ei!
Desigur, dacă nu apreciați reprezentarea necesară, se poate solicita judecarea cauzei în lipsă, context în care vă asumați desigur anumite riscuri.
Cel mai prudent ar fi ca mama dvs să își angajeze reprezentant convențional (avocat)
Cu stimă!
Important nu este sa fie cineva acolo ci acela care este prezent sa stie ce are de facut.
Ca sa aveti o apărare calificată în proces ar fi necesar sa aveti avocat mai ales ca in justitie nu castiga mereu cine are dreptate ci cel care are avocat mai bun.
Prin simpla diferenta ca nu sunteti avocat orice avocat se poate descurca mai bine decat dvs. mai ales ca nici nu ati avea dreptul să vorbiti in instanța sau daca ati vorbi ceva ar putea fi interpretat împotriva mamei dvs.
E bine să stiti ca avocatul stie ce sa vorbeasca si cand sa vorbeasca si toate acestea le face dupa ce analizează cazul pe toate partile si examinează toate variantele posibile si imposibile.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ? flory_mr flory_mr Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ? Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare ... (vezi toată discuția)
Lamurire solutie proces pe legea 10 AdrianaBal AdrianaBal 1.Proces cu Primaria pe Legea 10 (despagubiri) 2.Solutia pe scurt :\" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată\" Ce ... (vezi toată discuția)
Interventie principala in proces. intervenientul cere acelasi lucru ca si reclamantul. LuchianSeb LuchianSeb Buna seara ! Va rog sa ma ajutati in privinta urmatorului aspect: A este angajat bugetar si introduce o cerere de chemare in judecata impotriva institutiei ... (vezi toată discuția)