avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta banca

restanta banca eos
Cel mai recent răspuns: julyet , utilizator 19:18, 6 Noiembrie 2009
Scuzati-ma sunt prima data pe forum...
Vreau sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare:
Am intirziat cu plata unei rate la Banca Rom 4 zile, am primit initial msj de la Eos dupa 2 zile de intirziere apoi au inceput sa ma sune in disperare.Nestiind nr de telefon si lucrind nu am raspuns.Am sunat dupa ce am achitat rata respectiva si am inteles ca banca mi-a dat dosarul catre ei(EOS) si ca nu m-au sunat deloc, mi s-a parut.Ca orice nemultumire am tb sa vb cu banca.
Cum se poate intimpla asa ceva?banca nu m-a anuntat nici in scris nici telefonic.Ce pot sa fac si vreau sa stiu daca e legal?
Va multumesc
Bancile ptractica aceasta modalitate....isi vand creantele indoielnice, cele despre stiu ca nu le pot recupera integral si intr-un timp optim, asa ca le " vand " catre firmele de recuperare...in functie de creanta, firma de recuperare apeleaza la diferite metode..."neortodoxe"....legal, puteti fi executatat numai dupa ce se obtine o incuviintare a aexecutarii silite solicitata de un executor judecatoresc, ceea ce pare putin probabil intrucat EOS ar trebui sa avanseze niste cheltuieli pe care nu si le permite...asa, ca, stati linistita ...nu au ce sa va ia , mai mult de 1/3 din salariu....
Multumesc pt raspuns dar pt mine e cam evaziv.
Este legal sa mi se faca asta de catre banca fara sa fiu anuntata?
Este legal ca dupa 2 zile de intirziere sa fiu sunata de EOS?
asta inseamna ca aceasta firma (EOS) poate sa faca ce vrea cu dosarul meu de la banca implicit cu creditul meu ramas intrucat am facut pe 10 ani si pina luna asta am achitat totul la zi chiar in avans?
Nu figurez ca rau platnic nici nu am facut altceva.
mai am ceva de discutat cu banca sa tb sa vb cu EOS?
Multumesc anticipat
asta este politica bancii romanesti .

mergeti si verificati starea contului DAR cititi anterior sa mergeti la banca clauzele din contract

mama care platea la timp la aceasta banca ca si dvs ratele de ulte ori depune in plus, niciodata mai putin... intr-o luna s-a modificat dobanda, la caserie nu ti se spune cat ai de platit, mama constiincioasa a depus mai mult decat rata stabilita si surpriza ... o suna eos dupa vreo 3 zile ... are restanta 0,53 lei, s-a dus la banca sa plateasca diferenta de 0,53ron numai ca a trebuit sa plateasca aproape 100ron pt ca nu i-au luat banii de rata decat dupa ce platea comisionul pt eos

concluziile le trageti dvs
sfatul meu este sa cereti extrasul de cont si sa ii verificati mereu pt ca "gresesc" tot in detrimentul clientului

Alte discuții în legătură

Somatie firma de recuperari creante Bianca C. Bianca C. Am contractat un imprumut la BRD in 2006 in valoare de 26.000ron.,iar din cauza dobanzilor majorate,comisioanelor introduse ulterior(comisioane care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor la banca corina555 corina555 am un credit pt nevoi personale la bcr, si am 4 rate restanta in curand o sa fie 5,cei de la recuperare imi tot trimit scrisori plus ca i-am mai sunat si ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate florymarghi florymarghi BUNA SEARA.M AM CONFRUNTAT CU O SITUATIE F NEPLACUTA IERI.AM UN CREDIT LA PIRAEUS BANK DE DOI ANI.PINA IN LUNA DECEMBRIE TOATE RATELE AU FOST PLATITE FARA NICI ... (vezi toată discuția)