avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie produse pentru persoanele juridice.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie produse pentru persoanele juridice.

Buna ziua.
Conform legii 449/2003, consumatorul este definit doar ca si o persoana fizica. Adica daca sunt persoana juridica si am un produs defect aflat inca in perioada de garantie iar vanzatorul nu ia nici o masura privind repararea/inlocuirea, eu ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
stefail, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:50, 21 Mai 2018
Persoanele juridice nu se incadreaza in prevederile legii 449/2003.
Raporturile dintre persoanele juridice, sunt raporturi comerciale si se supun Codului comercial.
Prin urmare dvs. aveti deschisa calea unui litigiu intre profesionisti.
Aveți la îndemână posibilitatea intentării unei acțiuni în răspundere civilă contractuală.
Codul comercial a fost abrogat.
Recomandabil ar fi să apelați la serviciile unui avocat.
Cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea guvernului 394 - privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor pro_Narcis pro_Narcis A fost modificata aceasta hotarare sau mai e valabila? Ma intereseaza Art. 14: \"Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul poate sa nu ofere garantie la produse la care producatorul ofera doar 2 saptamani. Octavian1978 Octavian1978 Comercializez o serie de instrumente stiintifice si senzori, importati din China. Producatorul ofera 2 saptamani garantie - practic sa verifici individual ca ... (vezi toată discuția)