Un PFA neplatitor de TVA cu activitate de comert ambulant cumpara zilnic si vinde produse de patiserie.
In fiecare zi raman produse nevandute, care nu se returneaza furnizorului.
Cum se procedeaza cu scaderea acestora din gestiune, deoarece in raportul zilnic de gestiune se trec intrarile la pret de vanzare cu amanuntul si vanzarile, care nu depasesc valoarea intrarilor, si zilnic se reporteaza un sold al marfurilor care de fapt nu mai exista in realitate, deoarece produsele de patiserie nevandute au fost aruncate.
Exista vreun model de PV adecvat? Daca da, unde se trece in Raportul de Gestiune, la iesiri, sau la intrari cu minus? Aceste cheltuieli cu marfa nevanduta sunt nedeductibile pt PFA?
Multumesc!
O sa adaptez acest model, deoarece in speta prezentata de catre mine nu este vorba de incadrarea intr-un anume procent legal la perisabilitati: sunt zile in care produsele nevandute pot atinge si 75% din totalul achizitiilor din ziua respectiva.
Cum transfer marfa ?
mayer
Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate
Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)