avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protejare imagine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protejare imagine

Bună ziua. Doresc să știu dacă e corectă atitudinea unui jurnalist care într-un articol pe care-l publică într-un ziar local, îmi folosește numele (nefiind persoană publică), apare o imagine cu mine, luată de pe un cont propriu dintr-o rețea de socializare și răspunsul meu scris prin aceeași rețea, în care îmi cerea dreptul la opinie (replică), iar eu i-am spus că nu mă interesează subiectul. Mă interesează modalitatea de a replica la atitudinea jurnalistului, atâta timp cât nu a avut acceptul meu de a publica cele prezentate mai sus. Vă mulțumesc. O zi frumoasă.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:19, 21 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Puteți formula o acțiune în răspundere civilă delictuală prin care să solicitați repararea prejudiciului moral izvorât din fapta ilicită repercutată asupra imaginii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare si minciuni intr-o publicatie, cum pot actiona in justitie? muku muku Intr-o publicatie au fost aduse denigrari asupra societatii si produselor comercializate, fara nici un fel de acoperire reala sau dovada, pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Hartuire monicamaria85 monicamaria85 cum pot proceda, daca un fost prieten a facut public un filmuleț indecent cu mine? (vezi toată discuția)
Buna seara Simonadahore033@yahoo.com Simonadahore033@yahoo.com Buna seara am si eu o problema cu o doamna pe care nu o cunosc si ma jigneste in cel mai jos mod si mai nou ii spune sotului meu tot felul de vb ca sunt c... ... (vezi toată discuția)