avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire drept de proprietate prin Uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire drept de proprietate prin Uzucapiune?

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: bunica mea a detinut, cu titlu de proprietate (sau ceva similar din trecut), mai multe terenuri intravilan si extravilan pe raza localitatii in care am domiciliul. Ea avut 5 copii, toti decedati acum, inclusiv sotii, iar la unii dintre cei 5 frati au decedat si copiii (nepotii bunicii). Pentru aceste terenuri am platit impozitul, fara intreruperi, timp de aprox. 15 ani. Pot obtine dreptul de proprietate al terenurilor prin uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:09, 12 Iunie 2018
Nu ma poate ajuta nimeni cu parere macar?
Daca a fost proprietar nu se poate uzucapa deoarece uzucapiunea da drept de proprietate si cine are nu poate obtine doua acte...

E foarte complicat cu uzucapiunea.
Ca sa puteti deslusiti situatia mergeti cu actele la avocat.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua Expun si eu problema mea si va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, indicatii In 1994 tatal meu sa inbolnavit grav si de atunci a ramas paralizat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 7 copii si o avere compusa din :15.5ha teren extravilan si teren intravilan in suprafata de 2500mp si 1500mp. El a dat pamant la fiecare ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)