Buna ziua,
Am un PFA suspendat (CMI) de doi ani, deoarece am deschis un SRL cu acelasi profil de activitate.
Intentionez sa incetez si sa radiez PFA-ul. Problema care apare este urmatoarea:
Pe PFA am o masina ca mijloc fix, amortizat si imobilul in care este CMI-ul, care este cumparat prin contract de vanzare-cumparare si achitat (imobil mai vechi de 99 ani).
Din punct de vedere al taxelor si impozitelor la vanzarea acestora (16%+10.5%) totul imi este clar din ceea ce am citit pe forum.
Problema este daca PFA-ul suspendat le poate vinde si pe urma se radiaza sau care este procedura corecta si legala.
Multumesc pentru citirea intrebarii!
Cu stima,
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Il reactivati si dupa aceea incepeti sa vindeti tot ce aveti in patrimoniul pfa, asa cum ati descris mai sus si apoi restul pocedurii de radiere de la regisitru comertului si finante.
Stimate Domnule moderator, nu exista o procedura mai simpla si cu mai putine taxe(de activare, de radiere, etc, etc)? Adica, simplu, dar nu cunosc suportul legal. Speta: PFA suspendat dar cu mijloace fixe amortizate se radiaza. Care este soarta acestor mijloace fixe?