avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de prestari servicii agricole sau arenda
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de prestari servicii agricole sau arenda

Sunt persoana fizica. Detin o suprafata de teren agricol pe care o lucreaza efectiv alta persoana in baza unui contract de prestari servicii, pentru care aceasta persoana primeste toata productia agricola. Eu declar insa terenul la APIA si platesc impozitul pe productia obtinuta, impusa pe baza de norma de venit la Fisc.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta forma de colaborare este corecta atat din punct de vedere APIA, cat si ANAF, sau trebuie sa colaboram pe baza de contract de arenda.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dia_8 , utilizator 21:31, 21 Mai 2018
In primul rand treaba cu ""platesc impozitul pe productia obtinuta"" a anaf nu isi are rostul din moment ce persoana careia i-ati cedat dreptul de folosi terenul, nu va da nimic in bani sau in natura.
Printre documentele care fac dovada utilizari legale a terenului si care se prezinta la apia este contractul de concesiune, acea forma prin care cedati celui care lucreaza terenul dreptul de folosinta dar fara a pretinde o suma de bani sau de bunuri in natura. Numai ca subventia o va lua cel care lucreaza efectiv terenul, nu proprietarul.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
george-neagu, moderator
Vă multumesc pentru răspuns, însă nu mi-e foarte clar. Dacă procedez așa cum am descris eu, încalc vreo prevedere legala? Pentru ca daca ia persoana care îmi lucreaza terenul și subvenția, nu am nicio garanție ca îmi plătește și mie suma cuvenita, adică măcar echivalentul subvenției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine incaseaza de la apia subvenþia la hectar, proprietarul sau arendasul? alcaz alcaz 1.Daca terenul agricol este arendat, cel care a dat in arenda are dreptul de a obtine subventii de la APIA ? Sau acestea sunt incasate de catre cel care a ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozit pe un teren dat in arenda ? Tpopa Tpopa Cu privire la urmarirea unei societati agricole care lucreaza in arenda suprafete de teren ale proprietarilor din localitate, pentru care respectiva societate ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit lucrat ilegal de o firmă germană MonicaForneo MonicaForneo Bună ziua, As dori sa intreb unde pot denunța o firmă germană care lucrează un teren agricol care apartine mamei mele, dar pentru care societatea ... (vezi toată discuția)