Sunt persoana fizica. Detin o suprafata de teren agricol pe care o lucreaza efectiv alta persoana in baza unui contract de prestari servicii, pentru care aceasta persoana primeste toata productia agricola. Eu declar insa terenul la APIA si platesc impozitul pe productia obtinuta, impusa pe baza de norma de venit la Fisc.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta forma de colaborare este corecta atat din punct de vedere APIA, cat si ANAF, sau trebuie sa colaboram pe baza de contract de arenda.
Va multumesc mult!
In primul rand treaba cu ""platesc impozitul pe productia obtinuta"" a anaf nu isi are rostul din moment ce persoana careia i-ati cedat dreptul de folosi terenul, nu va da nimic in bani sau in natura.
Printre documentele care fac dovada utilizari legale a terenului si care se prezinta la apia este contractul de concesiune, acea forma prin care cedati celui care lucreaza terenul dreptul de folosinta dar fara a pretinde o suma de bani sau de bunuri in natura. Numai ca subventia o va lua cel care lucreaza efectiv terenul, nu proprietarul.
Vă multumesc pentru răspuns, însă nu mi-e foarte clar. Dacă procedez așa cum am descris eu, încalc vreo prevedere legala? Pentru ca daca ia persoana care îmi lucreaza terenul și subvenția, nu am nicio garanție ca îmi plătește și mie suma cuvenita, adică măcar echivalentul subvenției.