Vreau să-mi ajut nepoata să-și cumpere o locuință prin Prima casă, în care eu să am drept de abitație viageră. Pot fiii mei să ceară anularea actului de vânzare-cumpărare, motivând că este donație?
Buna ziua,
Nepoata mea vrea sa si cumpere locuinta in rate prin programul "prima casa"., iar in actul de vanzare cumparare vreau sa se mentioneze ca am drept de habitat (urmand sa o ajut sa plateasca o parte din rata, virand in cont o parte din rata).
Precizez ca am doi fii si vreau sa stiu daca acestia pot solicita anularea contractului de vanzare cumpare motivand ca este donatie si solicitand sa intre in masa succesorala.
Va multumesc
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Atata vreme cat dvs sunteti in viata, puteti sa faceti ce doriti, deci niciun mostenitor nu poate pune in discutie patrimoniul (masa succesorala) potential, care ar ramane in urma decesului dvs, chiar si din simplul motiv ca niciodata nu stim cine pleaca primul (in plus, chiar si legea interzice acest aspect). Insa, problema dvs va consta doar in faptul ca banca sa accepte un astfel de act juridic. De ce? Pentru ca dreptul de abitatie este inalienabil si insesizabil, adica, daca nepoata nu plateste ratele la banca, banca nu va poate scoate afara din casa pe dvs., ceea ce nu stiu daca i-ar conveni bancii.
În cazul în care cumpărarea imobilului se va face prin programul "prima casă", cumpărătorul nu poate să vă dea dreptul de abitaţie viageră asupra acelui apartament.
Nu cred ca banca va accepta un astfel de contract, deci aveti niste decizii de luat inainte sa va ganditi ce vor face fii dvs. Mergeti cu nepoata la banca unde vrea sa aplice pentru prima casa si acolo va veti lamuri. Succes!
Imobil
ion29
cu se procedeaza pentru schimbarea unei locuinte de pe un nume pe alt nume,sau dc se face act de vanzare cumparare, ce acte trebuiesc intocmite, va rog este ... (vezi toată discuția)