Blocul in care locuiesc de aproximativ 3 ani are doua intrari, prin fata si prin spatele blocului, ambele cu interfon si folosite in egala masura de catre locatari.
In urma cu o luna de zile ADP Sector 3 a decis sa amenajeze locuri de parcare in spatele blocului, luand din gradina blocului spatiul necesar. Acest fapt am inteles ca ar fi mai mult sau mai putin legal, dar lasand asta la o parte, au spart rampa de acces in scara blocului si au amenajat fix in fata intrarii locuri de parcare, practic blocand (sau cel putin ingreunand) accesul in bloc.
Este legala aceasta amenajare? Am incercat sa gasesc un extras din lege care sa reglementeze acest tip de situatie dar nu am gasit momentan. Felul in care privesc eu lucrurile este urmatorul: Daca in fata unei porti de acces intr-o curte nu se poate amenaja un loc de parcare si nu se poate bloca accesul, atunci de ce in fata unei usi de acces intr-un condominiu se poate asa ceva?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun pot avea statut privat sau apartin domeniului public
In cazul terenurilor apartinand domeniul public,autoritatea publica locala poate dispune dupa propriul interes de utilizarea acestuia
Clarificati problema la serviciul specailizat din primarie
Legal orice parcare auto trebuie sa respecte anumite cerinte inclusiv distanta minima de imobil,ferestre,etc