avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împiedicarea exercitării dreptului de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împiedicarea exercitării dreptului de proprietate și/sau intimidare. Cum ne putem obține liniștea?

Buna ziua tuturor !
Înainte să mă apuc de scris, am căutat în forum informații dar nu am prea găsit, ori nu mă descurc eu prea bine, va rog să mă iertați daca s-a mai discutat subiectul !
Deci, in urma cu 2 ani, părinții mei au cumpărat un loc de casa, o curte goala fara nici o utilitate, cu vecini în stânga și dreapta cu case, care locuiesc acolo. Strada respectiva e mai retrasă și locuitorii ei, sa zicem că sunt mai "sălbăticiți" , probabil că e puțin dur cuvântul dar la asta mă gândesc eu acum... Pana sa cumpărăm noi locul respectiv, nu s-a întâmplat nimic pe acolo, nimeni nu a făcut nimic și sunt oarecum "deranjați" de prezenta noastră pe acolo. Noi vrem sa ne construim o căsuță și un garaj, nimic complicat, totul simplu și ieftin.
Problema a apărut când am început să mișcăm ceva, prima a fost cu gardul vecinului din stânga, adică gardul lui. El fiind prea prăpădit sa și-l repare, l.am făcut noi și nu a fost prea mulțumit din motiv că nu mai vede la noi in proprietate. A doua problema a fost că poate daca ploua, apa se scurge la el in curte, curtiile fiind ușor în pantă, forma terenului fiind așa de când a lăsat-o Dumnezeu. Nici asta nu e un motiv de scandal, dar el așa a înțeles. Printre multele motive a mai fost și un stâlp de lemn montat cu proiect de 6000lei in colțul curții, langa gardul vecinului, deci chiar în colț, nemulțumirea lui a fost că "de ce nu ne-a întrebat nimeni daca e voie sa punem stâlpul aici?" Sau "trebuia sa vi sa ne ceri semnături că suntem de acord sa pui stâlpul aici" sau "daca cade peste noi?!" Și multe asemenea...
Nu vreau sa vă plictisesc și nici nu e cazul cred, cu minunile astea, principalul este că noi, eu și părinții mei, ne-am cam saturat de copilărismele astea și când ne gândim că încă nici nu ne.am apucat de fundație și la câți bani am băgat în acte și autorizații ca sa facem totul 100% legal, ne apuca nebunia și trebuie să ne facem liniște cumva....
Cum putem face asta ?
Din ce am mai discutat cu prieteni și oameni mai importanți de prin jurul casii, am ajuns la concluzia că, ne este împiedicat dreptul de exercitare a dreptului de proprietate, că nu ne lasă în pace sa ne vedem de treabă și ne intimidează, cu diverse sa zic "amenințări" de genul, "merg la politie", merg la primarie" , "oare știe primăria ce faceți voi aici" etc...
Orice ajutor și sfat e mai mult decât binevenit !
Mulțumim mult de ajutor !!!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 20:36, 24 Mai 2018
Buna ziua , parerea mea ar fi sa va vedeti de treaba dvs sa nu le mai dati importanta , tot ce se afla pe proprietatea dvs si este autorizat si legal pana la ultimul cm din teren nu are ce sa va faca , singurul deficit ar fi la constructie ca s-ar putea sa nu fie de acord sa va dea semnatura , in cazul asta sa nu va legati de gardul/casa lor cu, constructia si nici geamuri care sa bata direct in curtea lor , poate doar de aerisire , mici si de la 2 m in sus fata de podea ,cam aceas situatie am patit.o cu o vecina mai de moda veche ca dansul in cazul dvs ca nu vede ea ce e in curte la mine si mi.am facut mansarda cu un geam de aerisire spre curtea dansei care e la 2 m jumatate fata de podea cat sa nu pot vedea ce e in curtea dansei , la fel politie scandal pana nu mai venea nimeni ca se obijnuisera cu sesizarile ei si s.au plictisit explicandui ca nu are ce sa imi faca , acum daca am vecin nu trebuie sa imi fac casa ?? sa am geamuri in tavan sau la poarta ca nu vor ei ? daca se poate niste bani de le.ai da te.ar lasa sa intri si la ei un metru in curte ...!!(sarcasm)
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
ContSters474427, utilizator
Da, pai asta cred că e soluția cea mai potrivită. Apropo de proiectul casei, e gata și el cam de o săptămână, nu avem geamuri spre vecin și e așezată la 60cm de gard.
in cazul acesta sa te caute pe la poarta ;))
Asigurati-va ca tot ce faceti e in regula dpdv legal. Pentru constructie;
- proiectul sa respecte atat prevederile din codul civil, cat si cele din certificatul de urbanism
- angajati-va diriginte de santier (va obliga legea)
- clarificati cu dirigintele si contructorul cine face partea de RTE (daca nu lucrati cu o firma de constructii, ci cu o echipa, e posibil sa nu aiba acest element in vedere)
- insistati ca toate hartiile sa fie facute la timp
- nu scurtcircuitati procesul (de exemplu nu va apucati sa sapati fundatia inainte de a depune la primarie si ISC anuntul de incepere a lucrarilor)

Cele de mai sus au scopul de a va proteja de amenzi, in cazul in care ii duce capu' pe vecini sa incerce a va sicana prin depunerea de sesizari pe la institutii (primarie, ISC, etc).

In rest, ii ignorati. Si daca va mai ameninta ca va reclama, oferiti-le foaie si pix (ca sa le dati de inteles ca nu va temeti de controale).

Din pacate am trecut si eu prin filmul asta. Dar am supravietuit.
Montati de acum camere si supravegheati totul pentru ca unii vecini pot chiar sa va "ajute" la constructie. Va recomand 4 camere+aparat de la Altex la 500 lei + HDD de 1Tb - va ajung si eventual inca cateva camere false de la Metro de descurajare. In rest nu ii mai bagati de loc in seama. Ignorati-i.

Alte discuții în legătură

Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Hotar teren - vecin rautacios florentin86 florentin86 Buna seara, sunt in posesia unui teren intr-o zona plina de loturi de teren in care abia se incep constructiile, am construit cu autorizatie un gard din placi ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)