avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fără preaviz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fără preaviz.

Ce consecințe pot avea în situația când plec de la locul de muncă fără preaviz ( să mai lucrez 15-20 zilele)? Pot fi sancționat? De cine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 23 Mai 2018
Demisia este cu sau fara preaviz ?
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vreau să plec fără să ai anunța înainte.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cum sa plecati fara sa-i anuntati ? ..... detaliati problema dvs.
La data de......mă prezint la resurse umane și spun că de mâine nu mai vin la munca.. Mă poate obliga angajatorul sa mai muncesc 15-20 de zile? Dacă refuz care sunt consecințele? Va mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Cum sa plecati fara sa-i anuntati ? ..... detaliati problema dvs.

Depinde de cererea dvs de incetare a c.i.m.
1. Daca depuneți cerere de incetare cu acordul partilor, atunci dacă este de acord si angajatorul, atunci nu mai veniti la mubca incepand cu data incetarii.

2. Daca angajatorul nu este de acord, atunci lipsa nemotivata de la locul de minca poare avea ca efect desfacerea c.i.m. disciplinar.

3. Dacă depuneți cerere de demisie, atunci trebuie sa știți ca demisia poate fi cu sau fără preaviz.

In cazul demisiei cu preaviz, lipsa de la serviciu pe durata preavizului poate avea ca și consecințe desfacerea disciplinara a c.i.m.

În cazul demisiei fără preaviz, c.i.m. încetează la data menționată în cerere.

Demisia fara preaviz este posibila :
- dacă angajatorul renunta total la efectuarea preavizului;

- dacă angajatorul nu-și îndeplinește obligațiile asumate prin contractul de munca..

Alte discuții în legătură

Demisie ralukuutza ralukuutza BUNA DIMINEATA! AM SI EU O INTREBARE:CE SE POATE INTAMPLA DACA PLEC DE LA LOCUL DE MUNCA FARA SA ANUNT,FARA SA IMI DAU DEMISIA? (vezi toată discuția)
Plecare angajat la o alta societate apetra apetra In cazul in care un angajator nu vrea sa dea drumul unui angajat sa plece la o alta firma ce poate face angajatul? Contractele de munca sunt standard, fara ... (vezi toată discuția)
Demisie bex4uu bex4uu Am o intrebare...lucrez de luna cu contr de munca,daca imi dau demisia,trebuie neparat sa stau 20 zile in preaviz?(dc nu stau ce se intampla) (vezi toată discuția)