Un functionar public numit lucrator desemnat securitate si sanatate in munca, care a urmat un program postuniversitar de evaluator de risc ssm durata de 240 de ore - domeniul Inginerie industriala, apoi a finalizat un doctorat in domeniul Inginerie industriala, are dreptul la plata indemnizatiei pentru titlul stiintific de doctor?
In lege se mentioneaza:
- Art. 14 (1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50 % din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.
Inteleg ca sunteti lucrator desemnat in domeniul ssm cu contract individual de munca cu norma intreaga intr-o institutie publica deoarece ati urmat cursul postuniversitar de perfectionare.
Ati obtinut titlul stiintific de dr. in domeniul Inginerie industriala dar daca nu desfasurati activitate in domeniul ingineriei industriale nu cred ca puteti beneficia de sporul de 50 %.
Daca ati detine doctorat in ssm ati putea beneficia de acest spor, desfasurant activitatea de lucrator desemnat ssm.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
Spor doctorat
gdaa
Bună seara!
Am obținut doctoratul in 2014. În viitor, as dori să predau 12 ore în domeniul (disciplina) în care am luat doctoratul și 6 ore în altă ... (vezi toată discuția)