avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate radia o firma daca nu a platit contribuțiile ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate radia o firma daca nu a platit contribuțiile pentru angajat?

Se poate radia o firma (întreprindere individuala),daca nu a platit contribuțiile pentru angajat?Menționez ca impozitul este plătit la zi.Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 19:03, 23 Mai 2018
Buna ziua,

La cererea de radiere se ataseaza:
- Documentul care atesta motivul radierii, daca este cazul;
- Certificatul de inregistrare si certificatul constatator de autorizare (original).
Prin urmare nu se face verificarea datoriilor de catre registrul comertului.
Dar datoria catre buget din evidentele ANAF va fi transferata titularului intreprinderii individuale. Prin urmare, datoria va exista si dupa radierea intreprinderii individuale. (a se vedea art. 26 din OUG 44/2008).
Aceeasi ar fi situatia si in cazul altor datorii.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
GRINSOLV IPURL, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere intreprindere individuala alex_g alex_g Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat. Am o Intreprindere Individuala care de-a lungul timpului, din cauza nerentabilitatii, a general ... (vezi toată discuția)
Sunt angajatul întreprinderii individuale a tatălui meu care a decedat. Rosu Dan 01 Rosu Dan 01 Buna ziua! Sunt în următoarea situatie: sunt angajatul întreprinderii individuale a tatălui meu care a decedat. Întreprinderea este in activitate si are ... (vezi toată discuția)
Lichidarea intreprinderii individuale Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata As dori sa va intreb : Ce acte trebuie sa contina DOSARUL DE DESFIINTARE A UNEI INTREPRINDERI INDIVIDUALE ? ... (vezi toată discuția)