avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua.Sunt in crestere copil 1 si insarcinata in 21 saptamani cu bebe 2..Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarele :
1.Daca data de nastere a copilului (1) este 15 august ,cand ar trebui sa imi reiau activitatea la serviciu ? Stiu cu o luna inainte . Pe 17 iulie sau pe 15 iulie ? Nu doresc stimulent.

2.Nu imi voi relua activitatea la serviciu dupa terminarea indemnizatiei pt bebe 1 , voi intra in concediu prenatal pt bebe2.Firma la care lucrez mi-a propus sa intru in concediu de risc pt bebe 2 din indemnizatie ( inainte sa se termine indemnizatia copil 1 ) cateva zile.Care sunt avantajele / dezavantajele pt mine / firma ? Au mai specificat ca nu prea sunt de acord sa plateasca 2 fete in acelasi timp : pe mine cu concediul prenatal si pe fata care imi tine locul.Stiu ca ei isi vor recupera banii de la stat ulterior dar au mentionat ca nici acum nu si-au recuperat banii dupa aproape 2 ani de la primul meu concediu prenatal cu bebe 1 .Nu inteleg de ce mi-au propus sa intru in concediu de risc.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie/concediu medical Nico1989 Nico1989 Buna ziua.Sunt in concediu de risc maternal(am 26 de saptamani) de la 1 februarie 2018 si beneficiez de stimulent de insertie pt bebe 1(bebe are de fapt 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic2 Maya04 Maya04 Buna ziua! In prezent sunt in CIC1 si as dori sa raman insarcinata cu bebe2. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pt CIC2 in toate situatiile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de crestere al doilea copil LittleMermaid LittleMermaid Buna ziua, Am nascut pe 10 august 2016. Pentru a primi stimuletul de insertie trebuie sa ma intorc la servici cu minim 60 zile inainte sa implineasca ... (vezi toată discuția)