avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca are vreun drept de mostenire copilul infiat, cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca are vreun drept de mostenire copilul infiat, cu toate ca mai am doi copii naturali

am 2 copii naturali cu sotul meu , am adoptat un copil de la casa copilului cu 10 ani mai mic decit copii mei imi pun intrebare daca cind voi muri eu daca fac si testament pe copii naturali ai mei , are vreu drept si copilul infiat la avere(mostenire)????
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:22, 31 Octombrie 2009
Copilul adoptat, din momentul definitivarii procesului de adoptie , este ca si copilul dvs. natural . El are aceleasi drepturi , inclusiv acela de a va mosteni, iar dvs. va revin toate indatoririle pe care le aveti si fata de cei 2 copii naturali. Se considera a fi copilul dvs. firesc si prin urmare el a capatat relatii de rudenie si cu toate rudele dvs. Intre el si parintii naturali, au incetat raporturile de rudenie, asa incat, el nu mai are dreptul de a-i mosteni pe acestia . Chiar daca le faceti trestament celor 2 copii , copilului infiat legea ii confera drepturi, si anume rezerva succesorala. El vine la mostenire in virtutea legii.
Copilul adoptat se bucura de aceleasi drepturi si este tinut de aceleasi obligatii ca si copiii dvs. naturali, avand in vedere faptul ca raporturile dintre acesta cu parintii firesti inceteaza!
szabo flavius a scris:

am 2 copii naturali cu sotul meu ,
am adoptat un copil de la casa copilului

Daca a ramas definitiva si irevocabila hotararea de incuviintare a adoptiei, atunci aveti ...3 copii, intre care legea nu mai face nici o diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am drepturi sau nu?! remus39 remus39 La varsta de 28 ani am fost infiat de catre o matuse(acest fapt sa petrecut pe timpul comunismului). 1): Doresc sa stiu daca mai am drepturi dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)