avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adaugare chirias la contract de inchiriere preexistent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adaugare chirias la contract de inchiriere preexistent

Buna ziua,

Sunt chirias al unui apartament unde locuiesc cu partenera. Contractul a fost facut initial doar pe numele meu, din comoditate si dat fiind ca eu ma ocup de toate cheltuielile legate de apartament. Acesta este si vizat la ANAF. Ceva mai tarziu am realizat ca avem nevoie de dovada ca locuim impreuna pentru o viitoare emigrare unde e nevoie sa demostram ca s-a intamplat acest lucru. Intrebarea mea este: care ar fi cea mai buna cale de a o adauga si pe ea la contract ? Ea in continuare nu va plati nimic, am nevoie doar de o dovada a locuirii impreuna. E nevoie sa reziliem contractul initial si sa facem unul nou ? Este suficient un act aditional ? Cum ar fi formulat un astfel de act ?

Va multumesc mult.
In mod normal un act aditional ar trebui sa fie suficient.
Multumesc. Va rog sa imi iertati insistenta dar nefiind deloc versat in acest aspect, imi puteti sugera vreo formulare pentru acest act? Ar trebui si acesta vizat la Admnistratia Financiara pentru a fi veridic ? (spre ex daca partenera ar dori viza de flotant, ar putea folosi acest act ?) Multumesc.
Atat timp cat nu se modifica cuantumul chiriei nu trebuie depus la ANAF.dACA vreti sa-i dati o nota de legalitate pt a face dovada in caz de emigrare puteti sa il faceti la un notar sau la un av pt redactare si data certa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta kriss2304 kriss2304 Buna seara! As dori sa aflu pasii pentru a fi in legalitate privind inchirierea unui apartament. Nu locuiesc in judetul natal si as dori sa inchiriez un ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs viza flotant StefiPop StefiPop Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. De 2 ani sunt relocata impreuna cu familia in Brasov. Stau cu chirie in Brasov de 1 an in acelasi apartament. ... (vezi toată discuția)
Fara contract de chirie patratzzyka patratzzyka poate sa isi faca cineva viza de flotant dk nu are contract de chirie? eu stau cu prietenul meu si fratele lui,dar nu le-am facut contract pt k mi se pare ... (vezi toată discuția)