avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida cu program redus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida cu program redus

Am primit de la medic, scrisoare medicala cu reducerea programului de munca pe durata sarcinii. Programul meu este de luni pana vineri 9-17 si se va reduce cu 2 ore. Ocazional, merg la birou sambata 1-2 ore, sa supraveghez activitatea. Intrebarea este, daca am decizie de reducerea a programului,mai pot efectua aceste ore suplimentare? Mentionez faptul ca nu ma deranjez sa le fac, dar vreau sa stiu daca legea imi interzice sa le mai fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 23 Mai 2018
Buna ziua,
Salariatele insarcinate nu pot lucra program de noapte si nu efectueaza ore suplimentare.
Normal, ar trebui sa nu le mai efectuati , avand in vedere recomandarea medicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare ore suplimentare de noapte iuliana8 iuliana8 Buna ziua, avem un angjat care a lucrat sambata noaptea. aceste ore sunt considerate suplimentare de noapte ( nu era tura lui, el lucrand in ture de L-V). ... (vezi toată discuția)
Functionar public insarcinata/program redus/ore suplimentare VivieneV VivieneV Buna ziua, poate o salariata care prin dispozitie are programul redus la jumatate , insarcinata fiind, sa efectueze ore suplimentare? unde este prevazut mai ... (vezi toată discuția)
Muncă în tură de noapte Katalin13 Katalin13 Dacă lucrez in tură de noapte de luni până vineri orele de sâmbătă dimineață cum ar trebui plătite preciz că lucrez 8 ore de la 22:30 vineri seara ... (vezi toată discuția)