avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi ITM

Buna ziua ,am un magazin la sat care nu are prea multi clienti .am angajat sotia cu orar de 4 ore ,vine clientul suna merge sotia il serveste si inchide iar magazinul.astazi mia venit control de la ITM si printre alte hartii mia cerut sa vada Pluurile(ceea ce se bate in casa peste zi ),presupun ca sa vada orele cand sa batut produsele in casa de marcat.au dreptul sa solicite asa ceva ?daca da care e sanctiunea pentru ca sa batut in casa de marcat in afara programului de lucru ?este vreo portira de iesire pentru a scapa de amenda ?multumesc anticipat tuturor celor care vor avea amabiltayea de a raspunde .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 24 Mai 2018
primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial reprezintă "munca nedeclarata", conform art.15^1 lit.de C.mun.

Fapta este sancționată contravențional de către ITM cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

Art.19 din Legea 108/1999;
Inspectorii de muncă, purtând asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc în exercitarea atribuţiilor stabilite prin lege, au următoarele drepturi:
.......

c) să solicite angajatorului sau reprezentantului legal al acestuia, precum şi salariaţilor, singuri ori în prezenţa martorilor, documentele şi informaţiile necesare pentru realizarea controlului sau pentru efectuarea cercetării evenimentelor;
.......
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate Eugenunt Eugenunt Pot intra inspectorii ITM fara nici o forma de.mandat si fara acordul sau prezenta proprietarului ,pe o proprietate privata (nu juridica) pentru a efectua ... (vezi toată discuția)
Abuz itm? 2317nicola 2317nicola Buna ziua!Am o societate mica cu 5 angajati.De trei zile am control de la ITM,iar dupa nenumarate cerinte nejustificate pt.aceasta institutie(bonurile de ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica autoritățile firmele cu angajați teoretic în șomaj tehnic, dar practic la muncă, pentru că lucrează de acasă? Emilika40 Emilika40 Se discută mult, în online, că sunt angajatori care încasează bani de la stat pentru șomajul tehnic al salariaților care pot munci de acasă. Fizic, ... (vezi toată discuția)