avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu chiriașul care a stat înaintea mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu chiriașul care a stat înaintea mea într-o garsonieră a primăriei, pe care am fost nevoit să-l evacuez. O poate obliga poliția să părăsească locuința dacă sparge ușa și intră în casă?

Am nevoie de informații,pentru următoarea situație. Eu am luat in chirie de la primăria orașului o garsoniera. In momentul cand mi s.a facut contractul de închiriere eu am spart usa si am intrat in casa. Am fost îndrumata de cei din primărie sa fac asta. Ei spunându.mi ca fostul chiriaș nu a răspuns solicitărilor de a părăsi locuita si ca nu mai sta aici. Bun am spart usa (cu martorii de fata) am schimbat usa si m.am apucat sa fac curățenie. I.am pus lucrurile in saci.. am aruncat gunoiul (care a fost foarte mult) si am păstrat si mobila. in speranta ca o sa dau de ceea ce a locuit acolo si vine sa le ia. Nu am reusit sa dau de ea. Dar dupa o luna de zile de la cele relatate a apărut ea. Ea a intrat în casă cu cheia ei (ciudat, dar da am probat mai multe chei de la alti vecini si se potriveste orice cheie) ea stia deja ca v.a fii evacuata caci a fost căutată si anunțată de cei de la primărie și poliția locală. Ea a început să arunce mobila pe geam apoi s.a dus la poliție și m.a acuzat că i.am furat lucruri din casa. Am fost si eu la poliție și am dus dovezi (poze si filmari) din momentul în care am intrat in garsoniera si am dovedit ca lucrurile erau acolo și nu am luat nimic. Bun acum femeia a aruncat toată mobila din casa a lăsat doar patul in care ea doarme in fiecare seara. Deși i.a fost explicata situația ea refuză să plece de acolo. eu vreau sa merg sa schimb butucul de la usa ,in conditiile in care ea a eliberat garsoniera ( lucru care mi l.am dorit) dar imi e frica pentru ca ma amenința că ma prinde si imi da in cap, ca daca ma prinde in casa ma aruncă de la etaj. Eu ce sa fac in aceasta situație? ma lupt cu ea la infinit? Mentionez ca ea nu dorește nici un fel de comunicare,este violentă si agresivă verbal. Sa presupun ca pleca jumate de ora si apuc sa schimb butucul.. dacă se întoarce si sparge usa poliția va face ceva? Poliția o poate obliga sa părăsească locuința? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Expunerea dv are paragrafe contradictorii.
Initial afirmati
Bun am spart usa (cu martorii de fata) am schimbat usa

Ulterior reveniti si sustineti Ea a intrat în casă cu cheia ei (ciudat, dar da am probat mai multe chei de la alti vecini si se potriveste orice cheie)
Este total necalra daca ati inlocuit intreaga usa ,cum persoana care a locuit anterior a avut cheie de acces la usa noua instalata de dv?
Nu este obligatoriu sa inlocuiti dv butucul usii de acces
Puteti apela la orice ruda,cunoscut care sa desfasoare inlocuirea butucului
Daca persoana isi asuma responsabilitatea sa sparga usa ,politia urmeaza sa verifice ,sa identifice autorul impotriva caruia sa individualizeze faptele
Atat timp cat persoana respectiva nu detine raport juridic cu primaria ,legal nu poate ridica pretentii pentru utilizarea spatiului
Dv ca masura asiguratorie,contactati politistul de proximitate,detaliati situatia,prezentati documentele in baza carora locuiti in acel spatiu
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema. buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ... adservio adservio hartuire Buna ziua, as vrea sa semnalez niste aspecte, in speranta ca ma va putea ajuta cineva, ce as putea face. Locuiesc la un bloc anl, de 2 etaje, cu 6 ... (vezi toată discuția)
Ce faci când ți se intră în casă în absență? caplimpede778899 caplimpede778899 Mi-a fost spart apartamentul: când m-am întors acasă într-o zi, în jurul orei 14.30, după ce lipsisem o jumătate de oră de acasă (lucrez acasă) , am ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie simiadro simiadro Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament dobandit printr-un act de donatie de la bunica mea, in urma decesului acesteia. In ultimii ani de viata bunica ... (vezi toată discuția)