avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

dezbatere mostenire

Buna ziua. In urma cu 6 luni tatal meu a decedat. Mama este in viata (aceasta doreste sa facem dezbaterea si sa imi cedeze partea ei, cu conditia ca pe timpul vietii sa nu o dea nimeni afara din apartament), sunt singurul lor copil, nu exista copii nelegitimi. Este absolut necesar sa facem dezbaterea mostenirii in primii doi ani dupa deces? Am inteles ca in aceasta perioada nu se plateste o taxa de 1% la notar.
Din alte informatii, am auzit ca, dupa decesul ei, va fi nevoie sa fac doua dezbateri, cate una pentru fiecare parinte decedat. Este adevarat?
Imi puteti spune va rog, daca e bine sa fac dezbaterea in aceasta perioada sau o pot lasa pe viitor, dupa decesul celuilalt parinte. Care varianta ar fi mai putin costisitoare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m1haela2014 , utilizator 21:22, 24 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dezbaterea unei succesiuni intr-un interval de 2 ani va scutea de plata unei taxe catre stat.
DA, daca nu dezbateti acum succesiunea de pe urma tatalui atunci va trebui sa dezbateti 2 succesiuni dupa decesul mamei, una de pe urma tatalui si una de pe urma mamei.
Cu privire la ,,cea mai ieftina", va sfatuiesc sa solicitati consultatie la un notar si sa luati hotararea in cunostinta de cauza.
Imi puteti spune, va rog, ce taxa este scutita de catre stat? (acel 1%, din ce valoare se calculeaza?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire cony_cony cony_cony in conditiile in care copiii(2- majori) vor sa cedeze partea lor in favoarea mamei lor, la dezbaterea mostenirii in urma decesului sotului acesteia - tatal ... (vezi toată discuția)