avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral- sume de achitat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral- sume de achitat?

Buna Ziua,
in luna septembrie 2009 am obtinut hotarare jud pentru partaj succesoral, cu drept de recurs 15 zile. Mentionez ca hotararea a fost data dupa incheierea unei tranzactiii ( de comun acord) intre partile implicate. Au trecut cele 15 zile de la recurs, nimeni nu a introdus recurs. Masa partajabila a fost de 3600 lei. Va rog sa mi spuneti care sunt pasii urmatori.
Banuiesc ca aceasta hotarare trebuie sa devina definitiva si irevocabila. Ce taxe ( sume) se mai platesc in acest moment? Trebuie sa merg probabil la judecatorie , la serviciul arhiva? Aceasta hotarare trebuie sa devina executorie? ( sunt partajate terenuri). Mentionez ca as vrea sa instrainez un lot care mi-a fost atribuit in acest partaj.
Iertati-mi va rog necunoasterea termenilor potriviti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angelica David , Avocat 17:47, 31 Octombrie 2009
Buna ziua,

hotararea trebuie legalizata pentru a va putea intabula terenurile care v-au revenit.
Intabularea este ultimul pas, in acel moment fiind un proprietar recunoscut de orice tert.
Daca se pune problema sa primiti si ceva sume de bani ( ca sulta sau cheltuieli ) iar datornicul nu va plateste suma, atunci va trebui sa faceti si investirea cu formula executorie pentru a-i recupera prin executare silita.

Avocat Boncu
Mergeti in primul rand cu hotararea la serviciul arhiva al judecatoriei, cu o taxa de timbru de numai doi lei, unde vi se va aplica stampila cu mentiunea ,,definitiva prin nerecurare", apoi urmati pasii recomandati de colegul Costi Boncu.
Mergeti la arhiva judecatoriei care a pronuntat sentinta cu o taxa de 2 lei platita la Directia Impozite si Taxe de la locul dvs. de domiciliu si cu un timbru judiciar de 0,15 lei. Dupa aceea puteti dispune de bunurile ce v-au fost atribuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva Ama75 Ama75 In 2004 am obtinut o hotarare judecatoresca privind rectificare act stare civila, cu drept de recurs in termen de 15 zile. La data respectiva eram plecata din ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)