Puteti formula actiune de divort , plangere penala pentru lovire -in termen cat mai rapid - si spuneti in actiunea de divort ca ati formulat aceasta plangere , scoateti certificat medico-legal neaparat.Mai puteti pe cale de ordonanta presedintiala sa solicitati desfacerea casatoriei si incredintarea minorului dvs.
Fiind tatal minorului, bineinteles ca si el are sanse sa ramana cu copilul ...dar sincer, sansele lui sunt mult mai mici decat ale dvs.
Asa ca ....introduceti actiune de incredintare minor, dar asta inseamna ca dvs trebuie sa aveti unde sa locuiti....pentru ca se vba face o ancheta sociala la domiciliul ambilor parinti sa se vada ce conditii se pot oferii copilului.
Presupun ca macar ati avut inspiratia sa va scoateti autorizatia de constructie pe numele dvs sau macar pe numele ambilor....astfel o sa aveti bataie de capo si la partajarea casei (pe care spuneti ca a fost ridicata cu banii dvs).
Din ce ne relatati, situatia dvs. nu este tocmai favorabila, pentru a fi sigura ca aveti toate sansele sa obtineti incredintarea minorului.
Sfatul colegei 2007_rozi, este la obiect.Poate reveniti cu detalii privind contributia dvs. la construirea imobilului, daca detineti inscrisuri doveditoare in acest sens, martori...
Teoretic: ati putea obtine un drept de retentie asupra constructiei, pana cand concubinul va despagubeste cu suma de bani investita de dvs. in respectiva constructie...astfel veti avea unde locui si veti avea si mai multe sanse in procesul privind incredintarea minorului.
Practic, ar fi indicat, initial, sa formulati o actiune:
- fie in pretentii si sa solicitati un drept de retentie asupra imobilului, pana cand concubinul va despagubeste cu c/v investitiei facuta de dvs.;
- fie in constatare, instanta urmand sa constate ca sunteti constructor de buna credinta a imobilului (probabil aflat pe numele concubinului), in cota proportionala cu suma investita de dvs., si sa constate existenta unui drept de coproprietate.
Apoi, dupa ce stiti cum stau lucrurile d.p.d.v. material, sau dupa introducerea acestei actiuni, solicitati incredintarea minorului catre dvs..
Astfel, cu un certificat de grefa, puteti dovedi oricand ca exista litigiu asupra imobilului, sansele privind incredintarea minorului catre unul dintre parinti, in aceste conditii, fiind egale.:)
Pentru partea negativa a situatiei, puteti apela la sprijinul asociatiilor privind protectia persoanelor victime ale violentei in familie, unde veti primi consiliere cu privire la modul in care trebuie sa procedati, pentru a fi protejata, si pentru a putea dovedi abuzul, in situatia in care vor exista din nou violente (fizice/verbale/psihice..).
Mult curaj si incredere va doresc!:)