avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare interna electricieni joasa tensiune
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare interna electricieni joasa tensiune

Buna ziua,
Angajatul-persoana fizica a carui functie este de electrician si lucreaza doar in conditii de joasa tensiune, necesita o autorizare emisa de ANRE, sau sunt suficiente instruirea si testarea acestuia de catre o comisie interna?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:31, 2 Iulie 2024
Domnule Popa, dar mai sus ati raspuns asa: "In baza calificarii de electrician, la nivelul firmei se numeste prin decizia angajatorului o comisie care autorizeaza electricienii pentru lucrul in instalatii electrice de joasa tensiune in baza regulamentului propriu al firmei aprobat de angajator." Acum de ce spuneti ca sanctiuniea ITM este corecta? Vreau doar sa ma lamuresc.
Mesajul meu este din 2018, iar ordinul ANRE este din 2023. Il gasit aici: [ link extern ]
Verificarea inspectorului ITM s-a facut, cel mai probabil, dupa ambele documente in discutie HG nr. 1146/ 2006 si ordin ANRE nr. 66/ 2023.
La aplicare sanctiunii ce articol de lege s-a mentionat in PV de sanctiune ?
Art. 5 din Regulamentul de autorizare a electricienilor aprobat prin ord. 66/2023.
Dar acest Regulament exista demult, exista si in 2018; a fost initial aprobat prin Ord. 11/2013 care a fost abrogat de Ord. 99/2021 care la randul lui a fost abrogat de Ord 66/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitatea autorizarii pentru lucrul in instalatii electrice de jt a altor categorii de salariati decat electricieni. DanNic DanNic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Echipa de ingineri de service a firmei efectueaza lucrari de instalare si intretinere echipamente de birotica ... (vezi toată discuția)
Autorizare electrician silvpant19 silvpant19 daca electricianul meu din institutia unde lucrez nu este autorizat si are doar o diploma acesta trebuie autorizat ANRE??? (vezi toată discuția)
Electricienii angajati, fara autorizatie anre gina68 gina68 Electricienii angajati in cadrul unei institutii, care deservesc statii de pompare, pot desfasura activitatea de operare ( manevre) la aceste instalatii ... (vezi toată discuția)