avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau contract vanzare-cumparare de pe parinti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau contract vanzare-cumparare de pe parinti catre copii ?

Buna ziua !
Doresc sa stiu care este calea ceea mai legala si necontestabila ulterior.
Mama are un apartament pe numele ei ca si bun propriu in care am domiciliul stabil acum. Prin ce act putem trece pe numele meu acest apartament , ca ulterior in caz de decesul ei inaintea sotului actual (care nu este tatal meu) sotul sa nu aiba pretentii asupra acestui apartament (care in extras CF apare ca si bun propriu, fiind cumparata cu 10ani inainte de casatoria cu respectivul).

Multumesc mult ptr raspuns !
O zi buna !
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:38, 24 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul primeste legal 1/4 din bunurile succesorale in concurs cu dvs, daca ramane vaduv (nu divortat). Mama va poate vinde apartamentul oricand in timpul vietii fiind bunul sau propriu. Vanzarea pentru pret real nu se contesta. Acea parte a pretului platit care s-ar putea regasi in bunurile mostenirii la decesul mamei, se imparte in cotele de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate dupa casatorie! damaris damaris Buna ziua,As dori informatii in legatura cu un apartament cumparat de sotul meu inainte de casatorie.Ce acte trebuie facute ca apartamentul sa fie trecut si pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati MihaiDG MihaiDG Am intalnit o situatie: Tatal despartit de mama (nu div0rtat) locuieste cu 3 dintre cei 4 copii. Locuinta s-a cumparat de catre tata, dupa despartirea de ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil dobandit inainte de căsătorie decedat, drepturile sotului supravietuitor Lacrami0ara Lacrami0ara Am o prietenă căreia i-a murit soțul acum 1 an și 4 luni. Nu au copii. El a achiziționat un apartament înainte de căsătorie cu vreo 3 ani, prin credit ... (vezi toată discuția)