avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate dupa casatorie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate dupa casatorie!

Buna ziua,As dori informatii in legatura cu un apartament cumparat de sotul meu inainte de casatorie.Ce acte trebuie facute ca apartamentul sa fie trecut si pe numele meu,dupa casatorie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:28, 8 Iunie 2008
Daca sotul a cumparat apartamentul inainte de casatorie, acesta este bun propriu.

Chiar daca v-ar face donatie, potrivit legii, donatiile intre soti sunt revocabile, adica se poate razgandi in orice mement si sa revoce donatia.

In timpul vietii, nici un act. Daca, peste ani, sotul va deceda inaintea dvs. il veti mosteni si veti avea o cota parte si din acel apartament, daca va mai fi in proprietatea sa la acea vreme.
damaris a scris:

Buna ziua,As dori informatii in legatura cu un apartament cumparat de sotul meu inainte de casatorie.Ce acte trebuie facute ca apartamentul sa fie trecut si pe numele meu,dupa casatorie?
Va multumesc!

Poate sa va faca un testament care isi va produce efectele dupa decesul lui.
Pentru alta solutie trebuie sa consultati un avocat.In special pentru informare detaliata.

avocat Claudiu Lascoschi
Părerea mea este că să vă facă o donaţie pe 1/2 din imobil, donaţie ce va fi intabulată în cf.
Simultan, va face un testament pentru toate bunurile sale în favoarea dv. ATENŢIE! şi testamentul poate fi revocat prin declaraţie expresă sau printr-un alt testament ulterior prin care testatorul testează asupra aceloraşi bunuri în favoarea altei persoane, valabil fiind ultimul testament al testatorului.
Dacă soţul nu se răzgândeşte în timpul căsătoriei pentru a revoca donaţia, (ATENŢIE! aceasta poate fi revocată oricând fără motiv şi fără judecată!), în cazul decesului soţului dv., veţi obţine jumătate din acest imobil ca bun propriu iar cealaltă jumătate, existând testament în favoarea dv., vă va reveni în concurs cu ceilalţi moştenitori ai acestuia.;)
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act prenupțial. vă rog să îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu, în caz de divorț BALANICA1975 BALANICA1975 Buna ziua va rog sa îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu în caz de divort. Partenerul meu dorește să ne logodim și mi-a propus sa ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil . intre timp a avut un copil , un baiat Sotul ei a decedat acum 8 ani. In urma cu 3ani a ... (vezi toată discuția)
Mostenire iris65 iris65 Buna ziua, sunt unic proprietar al unui apartament. In cazul decesului meu, Doamne-fereste!, 1. cum s-ar imparti mostenirea? Mentionez ca am : 2 copii din ... (vezi toată discuția)