avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reducere taxa intabulare in prezenta unui avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reducere taxa intabulare in prezenta unui avocat

Mi-a spus cineva ca, daca in momentul intabularii la notar a unui apartament (in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare) iau cu mine un avocat pot avea reducere 30% la taxele notariale de intabulare. Stie cineva sa-mi spuna daca ii adevarat? Si, ma rog, ce sa faca avocatul cu mine la notar? Cu ce scop sa-l duc cu mine? Se considera ca sunt reprezentata juridic si nu trebuie sa platesc notarul pentru asistenta juridica pe care mi-o ofera?M-ar ajuta enorm sa fie adevarat (am de platit 7000 Ron pentru o intabulare), un avocat am inteles ca pot sa-l platesc si cu un milion pt chestia asta.
Astept raspuns de la "cunoscatori"
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DANELA , utilizator 21:39, 20 Mai 2006
Cred ca nu numai de intabulare este vorba, ci de incheierea unui act de vanzare-cumparare.
Intr-adevar, daca actul este redactat de o persoana cu studii juridice si acest fapt s-a consemnat in cuprinsul lui, notarul care autentifica actul poate sa aplice o reducere de 30%, dar numai asupra onorariului notarului, nu si asupra taxelor notariale, care inseamna altceva.
Intabularea actului in sine (vanzare-cumparare sau ce act o fi) se face prin intermediul notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare... la avocat? genessis63 genessis63 Am auzit la stiri ca nu numai la notar vom putea merge de acum inainte sa vindem sau sa cumparam o casa si ca avocatii au si ei acest drept . ce puteti spune ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe notariale Viviana Savulescu Viviana Savulescu buna seara, daca doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare impreuna cu o persoana ce are ca studii juridice si adminitrative, ce facilitati de plata a ... (vezi toată discuția)