Mi-a spus cineva ca, daca in momentul intabularii la notar a unui apartament (in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare) iau cu mine un avocat pot avea reducere 30% la taxele notariale de intabulare. Stie cineva sa-mi spuna daca ii adevarat? Si, ma rog, ce sa faca avocatul cu mine la notar? Cu ce scop sa-l duc cu mine? Se considera ca sunt reprezentata juridic si nu trebuie sa platesc notarul pentru asistenta juridica pe care mi-o ofera?M-ar ajuta enorm sa fie adevarat (am de platit 7000 Ron pentru o intabulare), un avocat am inteles ca pot sa-l platesc si cu un milion pt chestia asta.
Astept raspuns de la "cunoscatori"
Multumesc.
Cred ca nu numai de intabulare este vorba, ci de incheierea unui act de vanzare-cumparare.
Intr-adevar, daca actul este redactat de o persoana cu studii juridice si acest fapt s-a consemnat in cuprinsul lui, notarul care autentifica actul poate sa aplice o reducere de 30%, dar numai asupra onorariului notarului, nu si asupra taxelor notariale, care inseamna altceva.
Intabularea actului in sine (vanzare-cumparare sau ce act o fi) se face prin intermediul notarului.