avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura Vanzare Imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura Vanzare Imobil

Am facut o procura prin care imputernicesc vanzare unui imobil. Cand am facut procura la un consulat din strainatate, pentru ca locuiesc in afara tarii, mi s-a cerut dovada cum am obtinut imobilul pe care acum vreau sa il vand. Am prezentat copie dupa antecontractul de vanzare - cumparare, asa cum am fost informata de consulat (trebuie sa mentionez ca nu mi s-a cerut copie dupa incheierea de intabulare). Toate bune si frumoase pana cand aflu ca si sotul trebuie sa faca aceasi procura. Problema este ca el apare pe antecontractul de vanzare-cumparare doar ca sot al meu, dar nu ca propietar, dar apare pe incheierea de intabulare. De ce sotul sa faca procura avand in vedere ca el nu apare ca si co-propietar pe antecontractul de vanzare-cumparare?
Cel mai recent răspuns: MihaVas , utilizator 22:21, 24 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca bunurile dobândite prin cumpărare in timpul căsătoriei sunt bunuri comune. Indiferent ca in contract figurează numai soțul său numai soția.
Intrebarea mea este ce cauta un antecontract in aceasta ecuatie.
Antecontractul este o promisiune de vânzare, nicidecum nu sunteti proprietari.
Proprietari deveniți la data încheierii contractului de vânzare cumpărare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sotul ESTE COPROPRIETAR conform legii atata timp cat ati achizitionat bunul in timpul casatoriei.
Cred ca m-am exprimat gresit, este vorba de contractul anterior cand s-a cumparat imobilul care acum este pus la vanzare. Multumesc pentru raspuns.
Aha, am inteles. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatament cumparat ianinte de casatorie dar intabulat dupa sabina492005 sabina492005 buna ziua am o situatie mai dificila am cumparat un apartament dar nu l-am intabulat inca pt ca l-am luat de la constructor si nu au iesit toate actele pt ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)