Bună ziua. Există posibilitatea ca un minor să treacă granița fără semnătura ambilor părinți, în cazul care unul dintre ei, respectiv tatăl, este decăzut total din drepturile părintești, dar dovada acestui lucru este pierdută? Se poate găsi o altă modalitate? De exemplu printr-o procură legală și arătarea la graniță a unui act de majorare a pensiei alimentară unde se precizează: "*numele mamei*, resprezentant legal al minorei *numele minorei". Menționez că am fost la arhiva judecătoriei de 3 ori, dar ni s-a spus că actul nu poate fii găsit, deși presupunem că doamna de acolo nu a avut răbdare să caute. Din anumite surse, respectiv un avocat, am aflat că este posibilitatea de a nu fii nevoie de semnătura tatălui, dacă relațiile dintre mama-fiică-tată sunt absente de cel puțin 8 ani. Am întrebat un notar, iar el nu știa nimic despre asta. Această metodă este reală? Dacă da, ce ar trebui făcut pentru a demonstra acest lucru notarului? Mulțumesc anticipat!
Din anumite surse, respectiv un avocat, am aflat că este posibilitatea de a nu fii nevoie de semnătura tatălui, dacă relațiile dintre mama-fiică-tată sunt absente de cel puțin 8 ani
Nu exista asa ceva.
Si de ce 8 ani și nu 10 sau 15 sau 12?
Este interpretarea domnului avocat.