avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... * Părinte decăzut din drepturi (dovadă pierdută)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

* Părinte decăzut din drepturi (dovadă pierdută)

Bună ziua. Există posibilitatea ca un minor să treacă granița fără semnătura ambilor părinți, în cazul care unul dintre ei, respectiv tatăl, este decăzut total din drepturile părintești, dar dovada acestui lucru este pierdută? Se poate găsi o altă modalitate? De exemplu printr-o procură legală și arătarea la graniță a unui act de majorare a pensiei alimentară unde se precizează: "*numele mamei*, resprezentant legal al minorei *numele minorei". Menționez că am fost la arhiva judecătoriei de 3 ori, dar ni s-a spus că actul nu poate fii găsit, deși presupunem că doamna de acolo nu a avut răbdare să caute. Din anumite surse, respectiv un avocat, am aflat că este posibilitatea de a nu fii nevoie de semnătura tatălui, dacă relațiile dintre mama-fiică-tată sunt absente de cel puțin 8 ani. Am întrebat un notar, iar el nu știa nimic despre asta. Această metodă este reală? Dacă da, ce ar trebui făcut pentru a demonstra acest lucru notarului? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tauberandrei , utilizator 10:19, 26 Mai 2018
Buna seara,
Daca nu exista un inscris OFICIAL din care sa rezulte ca minorului i s-a permis de AMBII parinti sa iasa din tara sa nu fie lasat.
Nu cred ca nu se gaseste o sentinta avand in vedere ca o asemenea sentinta nu poate avea o vechime mai mare de 5 ani.
Cine a spus chestia cu 8 ani?
Cred ca ati vorbit cu un jurist de genul Nicolicea sau Iordace.
Luati legatura cu un AVOCAT care sa va sprijine sa va gasiti sentinta sau sa va ajute sa actionati tatal in instanta pentru ca sentinta pronuntata sa substituie acordul.
Mama sper ca merge la notar sa semneze acordul.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Decăderea din drepturile părinteşti se decide după un proces, unde există un număr de dosar.Căutaţi pe portalul "Just.ro", la Judecătoria unde s-a pronunţat decăderea din drepturile părinteşti, la "dosare" numărul dosarului, prin tastarea numelui tatălui şi prin parcurgerea dosarelor în care apare numele lui.
Am căutat, dar nu găsim nimic.

Martonze a scris:

Decăderea din drepturile părinteşti se decide după un proces, unde există un număr de dosar.Căutaţi pe portalul "Just.ro", la Judecătoria unde s-a pronunţat decăderea din drepturile părinteşti, la "dosare" numărul dosarului, prin tastarea numelui tatălui şi prin parcurgerea dosarelor în care apare numele lui.

Încercaţi şi pe site-ul Tribunalului de care aparţine Judecătoria, poate s-a judecat la Tribunal .
Nu am găsit nimic. În procură nu se poate preciza că tatăl este decăzut din drepturi?

Martonze a scris:

Încercaţi şi pe site-ul Tribunalului de care aparţine Judecătoria, poate s-a judecat la Tribunal .

Alte discuții în legătură

*urgent* părinte decăzut din drepturi (dovadă pierdută) tauberandrei tauberandrei Bună ziua. Există posibilitatea ca un minor să treacă granița fără semnătura ambilor părinți, în cazul care unul dintre ei, respectiv tatăl, este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor pe numele mamei vio99 vio99 in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005 si o sentinta definitiva de crestere ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti Gulen Gulen Buna ziua Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)