avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie anticipata conform legii 216/2017
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie anticipata conform legii 216/2017

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca exista o modalitate de a solicita aceasta recalculare a pensiei anticipate, prin email, eu locuind in strainatate, La Casa de Pensii Mures am trimis mesaje dar nu se deranjeaza nimeni sa raspunda. Mendionez ca ma incadrez in cerintele legii, deoarece am beneficiat de pesionarea anticipata in noiembrie 2015, dupa 36 ani, 8 luni si 25 zile, la varsta de 57 ani si 8 luni. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:15, 26 Mai 2018
Din datele postate rezulta:
Sunteti nascuta in martie 1958
Penalizarea pe care o aveti este de 30% pentru 40 de luni de anticipare.
Prin recalcularea in baza legii 216/2017 veti trece la o penalizare de 25% pentru fiecare luna de anticipare ramasa pana la implinirea varstei standard de 61 de ani.
La acest moment mai aveti 8 luni de anticipare.
Asta ar insemna ca potrivit legii 216/2017 penalizarea ar fi de 2%.

Legea 263/2010 spune:

Art.103

(3)În aplicarea instrumentelor juridice cu caracter internațional la care România este parte, persoanele domiciliate în străinătate pot transmite cererea prin care solicită pensie din sistemul public de pensii, împreună cu actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege, la casa teritorială de pensii competentă, în funcție de ultimul loc în care au fost asigurate în România.
Multumesc mult pentru raspuns. Am sa caut in site sa văd ce acte sunt necesare și am sa trimit la Casa de Pensii Mureș .
Documente:
Cerere de recalculare in baza legii 216/2017
Decizia(copie) de deschidere de drepturi la pensie anticipata partiala.
Cupon de pensie
Copie C.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie p10 make45 make45 Incepand cu luna ianuarie 2015,am iesit la pensie (partial anticipata) , cod pensie P10.Sunt nascut in noiembrie 1954 si nu stiu cand si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata partiala stan51 stan51 Am fost pensionat anticipat partial la data de 26.07.2012, conform dosarului de pensionarenr.220328 emis de casa de pensii slatina olt Sunt nascut pe data de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - zone cu poluare dragos79 dragos79 Buna ziua. Mama mea s-a pensionat anticipat in urma cu doi ani si in acest moment ar mai avea un an si 9 luni pana la implinirea varstei de pensionare. ... (vezi toată discuția)