avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartamentare si indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartamentare si indiviziune

Pe un teren si cladiri sunt 3 mostenitori. Unul dintre ei are cota de 6/8 cladiri, restul avand fiecare cate 1/8 respectiv 2/4 si 1/4 1/4 teren.Au fiecare certificatele de mostenitor.
Noi vrem sa terminam cu actele, sa facem apartamentarea si as vrea sa stiu cum este cu iesirea din indiviza. Noi avem partea cea mare, iar ceilalti 2 practic ocupa mai mult decat au dreptul.
1. se face iesire din indiviza fara sa platim noi sulta pentru ei
2. trebuie ei sa plateasca pentru depasirea cotei?
3. daca se inteleg, ce taxe trebuiesc platite?
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
ContSters469838, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:57, 25 Mai 2018
Dacă imobilul este comod partajabil puteți sa aveți fiecare partea lui din teren si construcție. Dacă nu este comod partajabil veți cere evaluarea imobilului si stabilirea sultei ce trebuie achitata celor 2 . Dacă nu o achitați se vinde la licitație si posibil sa iesiti in pierdere
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna popd_ms popd_ms Buna ziua, Am o problema si m-am gandit ca voi gasi cateva idei utile pe acest forum. In urma unei succesiuni, a ramas un imobil/teren aferent/anexe, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)