Legea 155/2016. Legea 155/2016 prevede ca stagiul complet de cotizare pentru lucru in conditii speciale este de 15 ani si pentru lucru in conditii deosebite de 17 ani. Eu am 13 ani si 8 luni conditii speciale si 3 ani si 10 luni conditii deosebite. Aceste perioade pot fi asimilate astfel ca sa ma incadrez in stagiu complet de cotizare de cel putin 15 respectiv 17 ani? Multumesc.
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conditii speciale nu se pot cumula cu cele deosebite decat ca si fractiuni si in anumite conditii.
Dumneavoastra trebuie sa stiti urmatoarele:
Pentru a beneficia de stagiul complet de 15 ani trebuie sa aveti lucrati minim 15 ani in zona I de de expunere la radiatii.
Pentru stagiul complet de 17 ani trebuie sa aveti lucrati minim 17 ani in zona II de expunere la radiatii.
Acestea nu au legatura cu conditii deosebite.
Cele doua au legatura doar cu conditii speciale de munca.
Am adeverinta de la CNE cu o perioada de 19 ani ( intre 1996 si 2015 ) in care am fost LEP ( lucrator expus profesional), timp in care am lucrat in zona I de expunere la radiatii. Intre anii 1998 si 2000 ( 2 ani si 8 luni) este mentionat in carnetul de munca Grupa I de munca. In decizia de pensionare nu am relevata nici o perioada de lucru in Grupa I de munca ( voi clarifica aceasta situatie). Intre anii 2001 si 2015 sunt incadrat in grupa speciala de munca (13 ani si 8 luni). Grupa I de munca este echivalenta cu Grupa speciala. in aceste conditii cele doua perioade se constituie in stagiu complet de cotizare in grupa speciala de munca? Va multumesc pentru tot.
Pensie
naghel
Buna ziua Nascut in 1957
am 36 ani cotizati ,din care 18 anii si 6 lunii in grupa speciala de munca , categorie nucleara 3 si 4 de risc radiologic
3 anii ... (vezi toată discuția)
Zona 1 de radiatii
core
Buna seara! Am lucrat din anul 1992 la Fabrica de combustibil nuclear Pitesti,pina in 01.01.2009.cind am iesit la pensie pentru munca depusa si limita de ... (vezi toată discuția)