avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere platite

Daca de sărbătorile legale am liber si sunt incadrata cu 8h/zi cu contract pe termen nedeterminat poata fi scazuta din salariul lunar suma corespunzatoare fiecarei sărbători legale nelucrate? Poate varia salariul in functie de nr de zile lucratoare ale fiecărei luni? Am incercat sa fiu cat mai explicita in formularea intrebarii deoarece ,desi pare atat de simplu de raspuns negru pe alb, eu am gasit multe si diferite variante de interpretare ale cm. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 25 Mai 2018
Ziua de sarbatoare legala nu poate fi scăzută din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si sarbatorile legale laura_yt laura_yt am o nelamurire cu privire la concediul medical si sarbatorile legale, si anume daca am avut concediu medical intr o zi de sarbatoare legala, adica zi libera, ... (vezi toată discuția)
Plata salariu decembrie 2008 vasco_dan vasco_dan Este legal ca o societate comerciala sa taie din salariu cele 3 zile \"nelucratoare\" considerate sarbatori legale (1, 25 si 26 decembrie) si sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Lucrul in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ContSters431711 ContSters431711 Buna ziua, In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind ... (vezi toată discuția)