avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Va rog, salariile angajatilor se fac de catre contabilitate sau resurse umane(institutiei publica) temei legal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:24, 26 Mai 2018
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
.....

In speta, angajatorul prin R.O.F. stabileste ce departament stabileste/calculeaza salariile.
Din practica intalnita, contabilitatea calculeaza , iar R.U. stabileste cuantumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post luminita29 luminita29 Buna ziua, Exista posibilitatea ca fisele de post sa fie semnate de angajatul in cauza si de catre departamentul resurse umane fara a exista semnatura ... (vezi toată discuția)
Salarizare silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua Va rog sa ma ajutați intr-o problema legată de salarizare și anume: eu ca referent de resurse umane când m-am angajat in fisa postului mi s-au ... (vezi toată discuția)
R.i. si r.o.f.- ale unei institutii, se opereaza si se arhiveaza de catre resurse umane ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Domnul director - nu stie cine face modificarile si completarile la R.I. si R.O.F.- ale unei institutii si - nu stie unde /cine le ... (vezi toată discuția)