avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum pot intra legal în spațiul meu? L-am închiriat ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum pot intra legal în spațiul meu? L-am închiriat unei firme care de 5 luni, adică tot anul 2018, nu a achitat nimic

Buna seara,

Acum 2 ani am închiriat un spațiu comercial unei firme, cu contract etc.
Tot de atunci ma rog de chiriaș sa-si achite chiria. De 5 luni, adica tot anul 2018, nu a achitat nimic. Telefoane, iar daca presupunând prin absurd răspunde, discuții, saptamana viitoare si nimic. In februarie 2018 am luat legatura cu un executor si i-am trimis somatie, rezultatul zero. Cumva nici nu a primit si nici nu-l deranja ceva. Iar discuții, iar ca intr-o saptamana, tot nimic. Conform contractului, după neplata a 2 luni consecutive, apar penalizări iar contractul se anulează. Mentionez ca nu a desfășurat nicio activitate de 2 ani, spațiul e inchis, însă a făcut ceva investiții, o cameră frigorifica si are ceva utilaje pe acolo.
Ieri, 25 mai 2018, căutând online, gasesc firma lui in litigii cu alte 2 firme in orase diferite iar cea mai drăguță parte este cea in care am gasit firma lui in insolvență din martie 2018.
Pot intra in spatiu cu niste martori să fac un proces verbal cu bunurile lui? In ideea sa eliberez spațiul ca să-l pot închiria? Este legal? Ce imi recomandați sa fac in aceasta situatie pt a-mi recupera spațiul?

Mulțumesc frumos!
Astept raspunsul dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde foarte mult de formularea contractului si de modul cum acesta a fost inregistrat, daca poate fi investit cu titlu executor puteti cere evacuarea (prin executor) apoi sa va inscrieti la masa credala pentru chiria neplatita. In caz contrar, va trebui sa cereti rezilierea si toate cele de mai sus in instanta. Ar trebui sa mergeti la un avocat cu contractul.
Multumesc frumos pt raspuns!
Toate cele bune,
Cristina
Buna ziua!
Pentru a nu deschide alt topic, daca este posibil pun si eu o intrebare :
- daca orice contract de locatiune a expirat, eu incercand sa las chiriasul sa-si revina financiar si nu am mai facut contract cu el, acum dupa 5 luni de neplata cum il pot da afara cel mai simplu?
Este acelasi contract prelungit in aceeasi termeni, doar ca acum este pe durata nedeterminata (art 1810 Cod Civil). Evacuarea se poate face in conditiile specificate in contractul care a expirat, adica: daca documentul poate fi considerat titlu executor se trece direct la evacuare (prin executor), in caz contrar se va cere rezolutiunea si evacuarea in instanta. Chiria restanta si dobanzile acumulate vor fi cerute tot in instanta.

P.S. Nu-i in ordine sa postati intrebari personale in topicul deschis de alt utilizator, acolo postam doar lucruri care pot fi de interes pentru acel utilizator. Si nici pe dvs nu va ajuta, intrebarea dvs are mai putina vizibilitate in felul acesta.
Va multumesc mult si imi cer mii de scuze!

Alte discuții în legătură

Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Ioana1705 Ioana1705 Buna ziua! O cooperativa mestesugareasca a incheiat un contract de inchiriere cu un SRL. Chiriasul a disparut, nu a platit chiria pe mai multe luni si nici nu ... (vezi toată discuția)
''eliminarea'' chiriasilor din spatiu Barbituvik Barbituvik Buna ziua Am gasit acest site si ma adresez persoanelor care ma pot ajuta cu un raspuns . In urma cu 2 luni am achzitionat un imobil de la persoana fizica ... (vezi toată discuția)