avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare permis suspendat

Am fost depistat in Focsani(VN) cu o alcoolemie de 1.05 sange pe 1 august 2009 si am fost chemat la cercetari penale pe data da 28 octombrie si mi s-a spus ca imi va inainta dosarul cu propunere de NUP. As vrea sa stiu ce proceduri urmeaza ? Mai exact dupa ce voi primi NUP acasa. De unde imi voi recupera permisul; de la Ploiesti(unde a fost emis) sau de la Focsani? Va trebui sa sustin vreun examen?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 21:50, 31 Octombrie 2009
Pai trebuie sa asteptati sa se finalizeze dosarul. La o alcoolemie de 1.05 nu stiu ce Nup o sa vi se dea(poate daca era 8.05). NUP de ce?Cum au motivat politistii acest nup?
Organul de cercetare penala propune procurorului, procurorul decide daca , prin rezolutie incepe urmarirea penala sau nu.
Daca rezolutia este NUP, atunci exista posibilitatea recuperarii permisului de conducere de la locul emiterii acestuia, in cazul in care in rezolutie, pe langa neinceperea urmaririi penale se specifica expres recuperarea acestuia . Se poate da rezolutia de NUP si permisul sa va fie suspendat pentru alcoolemie sub 0.8 la mie, fapta ce nu constituie infractiune, dar este contraventie. Fiind contraventie conform OUG 195/2002, pentru asemenea fapta, suspendarea permisului de conducere este pentru o perioada de 3 luni, iar obtinerea acestuia se face in urma sustinerii unui examen.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Ramirez1984 a scris:

Pai trebuie sa asteptati sa se finalizeze dosarul. La o alcoolemie de 1.05 nu stiu ce Nup o sa vi se dea(poate daca era 8.05). NUP de ce?Cum au motivat politistii acest nup?
Organul de cercetare penala propune procurorului, procurorul decide daca , prin rezolutie incepe urmarirea penala sau nu.

Nu am intrebat daca primesc sau nu NUP. Ce se intampla dupa era intrebarea mea.
Multumesc oricum
zahariamarius a scris:

Daca rezolutia este NUP, atunci exista posibilitatea recuperarii permisului de conducere de la locul emiterii acestuia, in cazul in care in rezolutie, pe langa neinceperea urmaririi penale se specifica expres recuperarea acestuia . Se poate da rezolutia de NUP si permisul sa va fie suspendat pentru alcoolemie sub 0.8 la mie, fapta ce nu constituie infractiune, dar este contraventie. Fiind contraventie conform OUG 195/2002, pentru asemenea fapta, suspendarea permisului de conducere este pentru o perioada de 3 luni, iar obtinerea acestuia se face in urma sustinerii unui examen.
Cu stima !

Cele 3 luni incep din momentul suspendarii in cazul meu 1 august sau din momentul rezolutiei NUP?
Iar in legatura cu acest examen; mai sunt obligat sa-l sustin daca dureaza mai mult de 3 luni perioada asta de suspendare?
Desi si eu sunt asentimentul colegilor care nu sunt siguri ca primiti NUP, cele trei luni incep de la data incheierii PV de contraventie ca urmare a ordonantei de NUP a parchetului.

Vestea buna e ca va prezentati la examen, il luati si faceti cerere de reducere a perioadei de suspendare daca intruniti conditiile prevazute de Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.

Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - cand pot recupera permisul? crisu_10 crisu_10 Buna ziua.Vreau sa va explic si eu situatia mea.Am fost depistat in trafic cam akum 1 an si 2 luni.etilotest 0,84,probe biologice 1,25 respectiv ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa recalcularea alcoolemiei? ady_sabin ady_sabin buna ziua as avea o intrebare : dupa o recalculare a alcoolemiei la iml rezultatele sunt sub 0.8 si inainte erau peste 0.8 care este procedura care urmeaza ... (vezi toată discuția)
Amenda penala sory29 sory29 daca procurorul da nup si aplica o amenda penala ptr conducere sub influenta alcoolui ,la limita lui 0,80,in sange, mai se anuleaza permisul?la ce ma pot ... (vezi toată discuția)